• Alla designers i Future73-projektet. Foto: Timberland
  • Timberland x CLOT. Foto: Timberland
  • Timberland x A Cold Wall. Foto: Timberland
  • Timberland x Suzanne Oude Rod. Foto: Timberland
  • Timberland x Nina Chanel Abney. Foto: Timberland
  • Timberland x Humberto Leon Foto: Timberland
  • Timberland x Raeburn. Foto: Timberland

Timberland firar 50 år med flera collabs

Släpper sex olika designers tolkningar av den klassiska kängan, bland annat Samuel Ross från A Cold Wall har bidragit

Under tisdagseftermiddagen fick vi på DOPEST delta vid presentationen av Timberlands nya kollektioner för att fira sitt 50-års jubileum: Future73

Projektet består av sex olika kapsellkollektioner som innehåller tolkningar av den ikoniska 6-inch kängan "Yellow Boot" med tillhörande kläder, varav varje kollektion är skapad i samarbete med olika designers. Under presskonferensen fick vi bland annat se Christopher Raeburn, Samuel Ross från A Cold Wall och Edison Chen från CLOT presentera sina egna Timberland-designs och förklara tankesättet bakom. Ett tema som återkom genom alla designs var återanvändning och hållbarhet, ett ethos som är stort för den amerikanska skotillverkaren vars rötter i arbetskläder kräver tåliga produkter.

Timberland x A Cold Wall. Foto: Timberland

Ett namn som sticker ut lite extra för den streetwear-kunnige är såklart Samuel Ross och hans A Cold Wall. Det brittiska märket har gjort sig kända för sina futuristiska och funktionella designs samt sina samarbeten med alla från Dr. Martens till Nike. I sin presentation förklarade Ross att mycket av arbetet skedde under Covid-19 pandemin, vilket inspirerade honom att skapa något som kopplar till naturen och det hemgjorda.

"Craft, durability and sustenance", sa Samuel Ross för att beskriva processen med tre ord.

Den beiga läderkängan saknar den typiska snörningen med endast högsta snörraden synlig, vilket ger den den smart och stilrena touchen som A Cold Wall har gjort sig kända för.

Kollektionerna kommer att säljas exklusivt via Timberland och få utvalda återförsäljare under våren. Mer information om släppet kommer att dyka framöver, så håll koll på dopest.se för det allra senaste!