Förra veckan lanserade Timberland och varumärkets globala Creative Director, Christopher Raeburn, en Earthkeepers kapselkollektion inför våren 2022.

"Jag är otroligt glad att få dela vår senaste innovation i Earthkeppers by RÆBURN kollektionen. Varje del av vårens kapselkollektion har designats med en grönare framtid i åtanke, där vi endast använt det som behövs samtidigt som vi fokuserat på att det som används, användas ansvarsfullt. Stilmässigt så har vi hämtat inspiration från Timberlands omfattande outdoor-arv för att skapa en fräsch och progressiv look," säger Christopher Raeburn, Global Creative Director, Timberland. 

Kollektionen Earthkeppers by RÆBURN för samman funktionalitet med hållbarhet. Plaggen i kapseln går i jordnära färger. Syftet är dessutom att jobba för en mer hållbar framtid. Bland Timberlands nytänkande designs syns bland annat GreenStride-sulor, ReBOTL-tyg och Tencel x Rebifra-tyg. Dessutom är kläderna designade i färgade och oblekta textilier för att ytterligare minska klimatavtrycket. I kollektionen ser vi matchande set med skaljackor och överdragsbyxor - samt flera kängor.

Timberland's kollektion Earthkeeper by Raeburn finns ute nu via Timberland's hemsida och i butik.