Timberland presenterar ReBOTL: material gjort på återvunna plastflaskor

Varje sko i ReBOTL kollektionen innehåller återvunnet material från 6-10 återvunna flaskor

ReBOTL är ett garn som vävts av materialet från återvunnen plast i PET flaskor. Genom initiativet att använda sig av materialet ReBOTL har Timberland hittills återvunnit 445 ton plast. Sedan 2009 har 345 miljoner återvunna plastflaskor kommit till användning i Timberlands produktion.

Till våren har Timberland tagit fram en kollektion där ReBOTL återfinns i detaljer i skor, jackor och väskor. Plaggen innehåller sammanlagt motsvarigheten av 40 stycken återvunna plastflaskor, och varje sko i ReBOTL kollektionen innehåller återvunnet material från 6-10 återvunna flaskor.

Två nyheter i vårens kollektion är Emerald Bay för dam, och Earth Rally för herr, två sneakermodeller speciellt framtagna med detaljer och sömmar i ReBOTL. De båda modellerna är lätta, med en mjuk formbar sula uppbyggd med Timberlands OrthoLite teknik. Earth Rally finns i sex färger: grön, röd, blå, vit, grå och svart. Emerald Bay finns i vit, svart, grå, röd, grön och rosa.

ReBOTL kollektionen innehåller även en variant av varumärkets ikon 6-inch boot, för dam och herr. Den klassiska sandfärgade kängan har tolkats i flera skepnader genom åren, och till våren kommer den nu med ett vadderat skaft i en kontrasterande färg, samt med reflekterande detaljer längs baksida och häl. Kängan är framtagen i premiumläder och ReBOTL. Kollektionen kommer att finnas tillgänglig i Timberland-butiker, återförsäljare och på hemsidan.