Timbuktu släpper albumet ”Du gamla du nya”

Första längre projektet sedan 2014

Timbuktu, även känd som Jason Diakité, är en av Sveriges största och mest folkkära hiphopartister. Idag är han tillbaka med ett nytt projekt efter flera års väntan, och släpper albumet Du gamla du nya, vilket blir hans första album sedan 2014. År 2000 släpptes det första studioalbumet och sedan dess har han hunnit med åtta stycken som soloartist och ett par liveplattor med funkbandet Damn! som han även har turnerat med i över 15 år. Framgångarna har avlöst varandra och Timbuktu har bland annat vunnit åtta Grammispriser genom åren.

I våras släppte Timbuktu singeln ”VIVA” tillsammans med den moderna soulartisten Mapei. Singeln var det första smakprovet från det nya albumet. Efter det släpptes ”Bars från ett B-barn” och ”Comme Ci, Comme Ça”, där sistnämnda hade premiär på Nationaldagsfirandet och avslutade sedan Allsång på Skansen till stående ovationer.

”Här är då tillslut mitt tionde studio album Du Gamla Du Nya. Tolv låtar med flaskpost till framtiden, med trauman transformerad till glädje, ett afrosvenskt perspektiv på samtiden och framförallt ett firande. Det är hiphopmusik på svenska om vårt Sverige. Merparten är skrivet och inspelat under det omvälvande året 2020” säger Jason om albumet.

Lyssna på nya skivan Du gamla du nya av Timbuktu nedan.