Tolereds egna KLAUDY släpper "Långsamt"

Efter att ha fått skriva en låt med Cherrie i SVT:s "Songland" är Göteborgsbaserade artisten tillbaka med ny kärleksdänga

23-åriga artisten William ”KLAUDY” Schenberg är precis i början av sin karriär, men ändå har han gjort vågor från hemmet Tolered i Göteborg ut över hela landet. Via Warner Music Sweden har han släppt tre singlar och nyligen var han med i SVTs musiksatsning ”Songland” där han skrev en låt med CherrieNu är han tillbaka med nästa släpp och det är kärleksanthemet ”Långsamt” skriven och producerad tillsammans med Gustav Blomberg (Omar Rudberg, Finess, Danny Saucedo). 

”Långsamt är en låt som kom till när jag på ett kvällspass runt 22-tiden gick runt med en handscanner och en lastvagn på mitt lagerjobb och var trött på livet”, förklarar KLAUDY.

”I min självömkan där på lagret började jag känna tacksamhet för resan jag är på som artist, och att ta det långsamt ibland är bättre än att stressa in i något som man kanske egentligen inte riktigt är beredd för”, fortsätter han.

Soundet och texten är dock långt ifrån de ekande ytorna i en lagerlokal, men det har sin förklaring sett till hur KLAUDY själv beskriver sin fallenhet för en viss typ av låtskriveri.

”Sen är jag svag för att blanda in kärlek i mina låtar. Så låten utvecklades till att man istället tar det långsamt med en person man älskar, inte stressa in i nånting bara för att, ta sin tid att lära känna varandra”

Lyssna på ”Långsamt” på Spotify nedan!