Tommy Hilfiger & Patta fortsätter sitt samarbete - firar New Yorks hip-hop kultur

Följer upp sitt hyllade samarbete

Tommy Hilfiger och Amsterdam baserade streetwear-märket Patta gick ihop förra året för en kollektion. Nu fortsätter man samarbetet och visar upp sin andra samarbetskollektion. Med inspiration av New York City återupplivar Patta x Tommy-samarbetet 90-talets hiphop-anda och hyllar både märkenas streetwear-arv.

Kollektionen är en nytolkning av klassiska silhuetter med en karaktäristiskt 90-tals hiphop-influens. Preppy häftklamrar har omarbetats för en tidlös och avslappnad passform där Patta-loggan och Tommy-emblemet kombineras över t-shirts och hoodies. Varsityjackan har ytterligare grafik som hyllar ett betydelsefullt år i hiphopens historia, nämligen 1993. Kollektionen präglas av Tommy igenkännliga ljusa färgpalett och smälter samman med mjukare toner inspirerade av Patta. PattaXTommy kollektioner innehåller 18 delar som är könsneutrala som fångar en modern tolkning på 90-talets streetwear.

PattaXTommy kommer först att finnas tillgängligt på pattaxtommy.com och i Patta Chapter butiker den 2 december. Sedan släpps det hos globala återförsäljare den 9 december.

Spana in den ovan!