Top Boy säsong 3 får release-datum

I den tredje och sista säsongen av den hyllade serien ser vi Dushane & Sully göra upp om Summerhouse en gång för alla

Efter den häpnadsväckande cliffhangern på säsong 2 (om du inte är rädd för spoilers, läs mer HÄR) har den brittiska Netflix-serien Top Boys tredje och sista säsong varit mer hypad än någonsin.

Serien hade sin premiär 2011 och sändes på TV i England under två säsonger, för att sedan försvinna fram tills 2019 då ingen mindre än Drake klev in för att återuppliva serien. De två första säsongerna togs med till det nya kontraktet med Netflix, dock under namnet "Top Boy: Summerhouse", varav rebooten fick gå under "Top Boy".

I serien följer vi barndomsvännerna Dushane (Ashley Walters) & Sully (Kano Robinson) som växt upp i en påhittad förort till London vid namn Summerhouse, där de som vuxna blivit involverade i grov brottslighet i kampen om områdets droghandel. Serien även sett flera andra hyllade karaktärer komma och gå, som Shelly & Modie spelade av rapparna Little Simz respektive Dave. Vilka som kommer att dyka upp i seriens avslutningssäsong är inte klart, men vad som nu är bekräftat är att den har sin premiär på Netflix i september 2023.

Regissören Myriam Raja, som hade ett finger med i spelet i första säsongen, kommer att regissera de fyra första avsnitten, medans veteranen Will Stefan Smith återvänder för de två sista. Säsong 3 produceras av flera framstående personer, bland annat Drake och hans affärspartner Adel "Future" Nur, LeBron James, Maverick Carter, Jamal Henderson samt Ashley Walters och Kano Robinson själva som verkställande producenter.