Mbappé, Haaland & Tah – här är sommarens största transferrykten

Efter Real Madrids Champions League-vinst är klubbsäsongen över – här är några av de största rykten inför Silly Season-sommaren

Fotbollssäsongen 2023/2024 är över på den internationella scenen och det är snart dags för EM i Tyskland, men vad som pågår samtidigt är såklart även transferryktenas egna event: Silly Season. I juli och augusti får spelare byta klubbar inom Europa och denna sommar är inget undantag när det kommer till stora spelare som kan vara på gång för en flytt.

Vi har samlat fem av de största ryktena hittills under transferfönstret för sommaren 2024.

Kylian Mbappé från PSG till Real Madrid

Denna transfer har varit omsusad i flera års tid, men nu är den så gott som klar. För några veckor sedan avslöjade den franska superstjärnan Kylian Mbappé att han lämnar Paris Saint-Germain (PSG), klubben han spelat i sedan 2017. Redan då visste de flesta vart anfallaren var på väg då han flörtat med Real Madrid under flera års tid.

Den alltid lika pålitliga journalisten Fabrizio Romano gick nyligen ut och bekräftade att transfern är påskriven och att Mbappé förväntas presenteras inom kort, förmodligen innan EM i Tyskland påbörjas den 14:e juni.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

Erling Haaland från Manchester City till PSG

När en stjärna ska ut måste en annan minst lika stor in, det har varit PSG:s filosofi sedan de togs över av Qatar Sports Investment 2011. Anfallare som Zlatan Ibrahimovic, Edison Cavani & såklart Kylian Mbappé har kommit och gått genom åren och i och med den sistnämndas avsked förväntas en ersättare presenteras inom kort.

Franska journalister har nu uppgett att Manchester Citys norska underbarn Erling Braut Haaland synts till i Paris med sin agent, vilket omedelbart fått rykteshjulen att snurra. Håland har precis avslutat en ligavinnande säsong med laget och en andra raka skytteligatitel för sig själv, kanske börjar han redan bli mätt på framgångarna i Manchester?

Jonathan Tah från Bayer Leverkusen till Bayern München

Inget lag in Europa har imponerat så mycket under säsonger 2023/2024 som Bayer Leverkusen. Det Xabi Alonso-ledda laget tog en historisk obesegrad ligatitel under våren, efter att Bayern München dominerat tio år i rad. Den kanske allra viktigaste spelaren i den glödheta backlinjen var tysken Jonathan Tah, som spelade nästan varje match under säsongen och kom med i årets lag.

Likt många före honom ser det nu ut som att han kan svika sitt lag för rivalerna i München, då flera lokal källor hävdar att en deal är fastslagen mellan klubbarna. Ska han stanna och hjälpa Alonso i Champions League eller bli ännu en talang som lämnar för München? Det återstår att se.

Victor Osihmen från Napoli till Chelsea

När de himmelsblåa i Napoli tog hem den italienska Serie A-titeln 2022/2023 var det med Nigerias stjärnanfallare Victor Osihmen i spetsen. Hans 26 mål gjorde Napoli till mästare och honom själv till säsongens bästa spelare, men trots detta har säsongen 2023/2024 varit smått katastrofal för alla inblandade.

Trots 13 mål har Osihmen haft problem med allt från bråk med klubbens medieteam till att ryktas iväg till engelska Premier League och nu ser det ut att kunna bli verklighet. Chelsea har haft enorma problem med anfallet och Osihmen skulle mycket väl kunna vara lösningen på deras jakt efter en stabil 9:a.

Mohammed Salah från Liverpool till Saudi Pro League

Ryktena kring Mohammed Salahs eventuella flytt till Saudiarabien har pågått i stort sedan ligan började storsatsa mot slutet av 2022, när Cristiano Ronaldo anslöt till Al-Nassr. Salah är född och uppvuxen i Egypten och började sin karriär i Al Mokawloon Al Arab, en flytt till Saudiarabien skulle därför inte bara ge en förväntat stor lön utan även vara en bekväm övergång då Salah förstår språket.

Detta ska enligt källor vara en stor faktor för Salah och med tanke på att Jürgen Klopp, mannen som tog in honom, nu lämnat Liverpool är risken större någonsin att Salah också säger adjö till Anfield. Förra sommaren la dessutom Al-Ittihad ett enormt miljardbud på yttern, så chansen finns att de försöker igen.