Den första versionen av högtalaren Transparent Speaker, en transparent högtalare kom till under en laboration år 2012. Nu, efter några år av produktutveckling och interna förändringar släpper Transparent Sound nya högtalare.

Grundarna Per Brickstad och Martin Willers har senaste året, utöver att arbeta vidare på sina transparenta högtalare, även utvecklat en limiterad upplaga handgjorda högtalare. Den limiterade kollektionen som kallas UPCRAFTED har tagits fram tillsammans med skickliga hantverkare och består av tre "upcyclade" högtalare: en i stål, en i keramik och en i trä.

I en tid då teknikprodukter ofta är komplicerade och lika ofta känns gamla redan efter något år, erbjuder Transparent Sound ett alternativ. Företagets ambition är att skapa kvalitativa teknikprodukter som kan åldras med värdighet och till och med gå i arv. Materialen de valt och tillverkningen av komponenterna fokuserar på att vara modulära samt reparerbara för att så lite så möjligt ska slängas.

Alla högtalare från Transparent Sound kommer med Bluetooth-funktion, och för de som önskar kan högtalarna uppgraderas både med röststyrning och till multi-room-system. Begreppet Transparent Sound refererar dessutom till att högtalaren inte förvanskar ljudet utan erbjuder en korrekt återgivning av en inspelning.

UPCRAFTED-kollektionen finns tillgänglig nu via transparentspeaker.com till ett pris av 15 000 SEK för de små, och 25 000 SEK för den större högtalaren i stål. Dessa kommer inledningsvis i mycket limiterad upplaga.

Förutom originalet Transparent Speaker i svart, finns även Small Transparent Speaker nu äntligen tillgänglig att förbeställa. Högtalarna kan beställas från och med november och levereras efter jul. Den lilla högtalaren kostar 5000 SEK och den stora 10 000 SEK och finns att beställa på transparentspeaker.com.