Dopest trendspanar: Track Pants

Med jämna (eller ojämna) mellanrum kommer vår nyblivne skribent Christofer Eldebrink Herre att analysera stundande trender, belysa gamla trender och ibland även komma med gissningar inför blivande trender.

Välkommen in för att läsa mer!

I dagens trendspaning tänkte jag gå in på ämnet track pants.

Älskade av många, hatade av fler men ändock så har det kommit att bli lite av en streetwear-staple år 2017.

Och varför?

Personligen så tror jag att det handlar till stor del om att förena det sportiga som många streetweartrender grundar sig i med den lite mer avslappnade, "I don't give a f*ck"-attityden som coola kids gärna utstrålar.

Jag var till en början väldigt kluven till detta, hade som säkert många andra lite tankar i stil med "mjukisbyxor hör hemma i soffan och inte på stan" men detta svängde snabbt efter att jag upptäckte att de alternativ som fanns inte enbart var Adidasbyxor á la fotbollsträning eller gråa mjukisar med tomatsås på.

 Jag köpte mitt första par "trendiga" trackies efter att jag såg en outfitbild postas på det brittiska klädforumet The Basement,  en ganska så simpel outfit  bestående av ett par svarta trackies med rosa side stripe, en vit t-shirt och ett par svarta sammets-slip ons. Jag fastnade direkt för just denna look och införskaffade mig därefter ett par, just det, svarta trackies med rosa stripe på ifrån märket Kappa.
Nåja, nog om det, nedan kommer några exempel på schyssta track pants för alla plånböcker!
Trackies ifrån Kappa ifrån sent 90-tal. RRP: Ungefär 600 kronor i nuläget för liknande par
.
Klassisk 90's sportswear kvalitet & fit, raka ben med en relaxed fit.

Side stripe i rosa siden med vita Kappa-loggor längs med hela benet. Broderad Kappa-logga på höger lår.

Detta par ifrån ETS Clothing (@ETS.clothing), tillgängliga right now. RRP: 599 kronor
Bekväma track pants i bra kvalité, slim fit med raka ben.

Greek-inspirerad side stripe i guldbrodyr och en broderad ETS-logga i vitt på vänster lår.

Trackies ifrån Versace i velour, RRP: Ungefär 4800 Kronor

Helt fantastisk kvalitet, raka ben med något utsvängd öppning längst ned, silverdetaljer på dragkedjor & drawstrings. Svart embossed medusa-logo på baksidan.

Och sist men inte minst, till vänster i denna bild ser ni ett fantastiskt fint exempel ifrån märket Needles.

 

Väldigt högkvalitativa och detaljrika byxor med en relaxed fit, raka ben & broderade side stripes. RRP: Runt 2800 Kronor.

 Nu har du valt & köpt ett par trackies, så, hur stylear du dem?
Se två exempel nedan.

Här ser vi min käre vän Ollie Nordh (@ollienord @onplanned) i en svart tee, röda trackies ifrån H&M och de extremt populära Tom Sachs-skorna som gjordes i samarbete med Nike.

 Härligt avslappnad look som förmodligen ändå skulle få in dig på krogen.

Här har vi yours truly  Christofer Eldebrink Herre (@eldebrinkherre) i ett par unbranded shades i Acne Mustang-anda, en silkesskjorta ifrån Asos, Kappa trackies och skor ifrån "Power Corruption Lies"-samarbetet mellan Supreme & Vans.

 Personligen så tror jag att detta är en trend som kommit för att stanna åtminstone tills vintern står för dörren och lite varmare, lufttätare tyger krävs för att hålla värmen.
Hursom så lär aldrig vintage sportswear-looken helt försvinna, men förhoppningsvis att utvecklas än mer ju mer tiden fortlöper.
Allt detta återstår att se,

Det var allt för denna Trendspaning, ses nästa gång!

Har ni idéer på vad ni vill se Christofer analysera för trender? Skicka ett DM till oss på instagram (@Dopest.se) så kanske det blir just ditt förslag som används nästa gång!