Idag lanseras UNIQLO Active Club – en träningsserie tillgänglig för alla

Ta chansen att träna hemifrån med olympiska medaljörer, paralympiska atleter och världsmästare

I den stundande pandemin kan det vara svårt att hålla igång en aktiv livsstil. Särskilt när vi uppmanas att hålla social distans och stanna innanför hemmets väggar. Hur håller man igång träningen hemifrån? Det har UNIQLO svaret på. Det japanska varumärket, som främst är känt för sina kläder, lanserar idag UNIQLO Active Club. Det är en serie digitala träningspass som leds av svenska olympiska och paralympiska atleter från UNIQLO TEAM SWEDEN.

UNIQLO Active Club består av totalt sex träningspass på cirka 20 minuter. Tanken är att de ska kunna genomföras oavsett vart du befinner dig - med hjälp av enkla föremål som ofta finns i hemmet. Kanske är du en person som behöver en extra kick och motivation för att hålla igång träningen? Genom UNIQLO's Active Club coachas du av svenska proffsatleter. Det innebär därmed att du har chansen att vara med i samma klubb som olympiska medaljörer, paralympiska atleter och världsmästare. Träningsfilmerna består av helkroppspass framtagna av simmerskan Lina Waltz, brottarna Alex Kessidis och Sofia Mattson, seglaren Fredrik Bergström och fotbollslegendaren Lotta Schelin.

"Vi är så glada över att kunna lansera UNIQLO Active Club. Hos UNIQLO är vårt mål att förbättra allas vardag genom LifeWear. Vår kostnadsfria digitala träningsklubb med olympiska medaljörer, paralympiska atleter och världsmästare kan tillsammans med vårt nya Sport Utility Wear- erbjudande motivera människor att hålla sig aktiva och friska i dessa tider, på ett enkelt och tillgängligt sätt," säger Nikolina Johnston, COO UNIQLO Skandinavien.

UNIQLO är huvudpartner och klädsponsor till de svenska olympiska och paralympiska trupper, och har försett atleter och tränare med LifeWear sedan fjolåret. Syftet med träningsserien är att bryta den stillasittande trend som pandemin medfört för många. UNIQLO utökar dessutom sitt Sport Utility Wear-sortiment (SUW) för att erbjuda möjligheten att börja röra på sig med hjälp av UNIQLO Active Club.

UNIQLO Active Club är tillgänglig för alla och helt gratis. Träningspassen publiceras på UNIQLO's hemsida varje vecka med start 18:e mars.

Missa inte heller vår OS kampanj med Jireel, Jelassi och Leslie Tay - du hittar den här!