UNIQLO avslöjar olympiska & paralympiska kläder för OS i Paris

Inför de olympiska spelen i Paris i sommar har UNIQLO skapat klädkollektioner för och med de svenska atleterna

UNIQLO kan idag, tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) avslöja de officiella kläderna som atleterna kommer bära i OS Paris i sommar, samt kollektionen som finns tillgänglig för allmänheten genom ”Sweden Olympic Paralympic Collection”.

Som Sveriges officiella klädleverantör till OS och Paralympics har UNIQLO utvecklat den nya klädkollektionen i nära samarbete med idrottarna för att skapa rätt förutsättningar för optimal prestation under spelen i Paris i sommar. För första gången någonsin kan även UNUQLO presentera nya produkter som skapats av återvunna material från insamlade kläder från egna butiker (Clothes-to-Clothes).

Den nya kollektionen har designats för att de svenska atleterna ska vara bekväma vid alla tillfällen, inte enbart under tävlingarna. Kollektionen inkluderar plagg att bära under prisutdelningar, träning, resande, presskonferenser och viloperioder. Designen är ren och minimalistiskt med en marinblå färg som genomsyrar kollektionen tillsammans med accentfärger som går i tonerna av den svenska blåa- och gula färgpaletten. Resultatet är en harmonisk och urban estetik som är lika självklar på tävlingsarenan som på Paris gator.

Med temat ”The High-Performance Simplicity of LifeWear”, presenterar UNIQLO även en unik sportkollektion tillgänglig för allmänheten utvecklad i nära samarbete med de svenska olympiska och paralympiska atleterna. Kollektionen, som inspireras av de officiella uniformer som bärs av de svenska olympiska och paralympiska trupperna, består av plagg med optimerad funktionalitet för träningsaktiviteter samtidigt som de har en elegant och sofistikerad look för en avslappnad stil på stan.

”Sweden Olympic Paralympic Collection”släpps i UNIQLO:s svenska butiker och online måndagen den 3:e juni. OS i Paris inleds den 26:e juli med den officiella invigningen.