• Foto: UNIQLO
  • Foto: UNIQLO

UNIQLO presenterar officiella kläder för svenska olympiska & paralympiska trupperna inför OS i Tokyo

UNIQLO är Huvudpartner och Officiella klädleverantörer för de svenska olympiska och paralympiska trupperna

Idag presenterar den globala japanska klädkedjan UNIQLO de officiella kläderna för de svenska olympiska och paralympiska trupperna inför spelen i Tokyo i sommar. Det görs genom en ny LifeWear-kollektion som är framtagen för att möjliggöra för de svenska trupperna att leverera sina bästa möjliga prestationer. Linjen är designad i samarbete med de olympiska och paralympiska atleterna själva, och håller de bekväma och stilrena under allt från tävlingar och ceremonier till träning, resa och vila.

Redan i början på 2019 kom beskedet att UNIQLO blir Huvudpartner och Officiella klädleverantörer för de svenska olympiska och paralympiska trupperna. Partnerskapet innebär tillhandahållande av LifeWear-kläder till Sverige idrottare och tjänstemän i hela fyra år - inklusive OS 2020 i Tokyo, Paralympiska spelen och vinterspelen i Peking 2022.

”Jag är väldigt nöjd med att kunna stödja Sveriges idrottare med våra kläder. Genom att föra samman vår expertis i att skapa kläder för globala varumärkesambassadörer och kunskapen från de svenska olympiska och paralympiska kommittéerna, en nation med en lång historia av hållbarhet, har vi kunnat producera en LifeWear-kollektion som är mer hållbar, samtidigt som vi erbjuder ännu högra kvalitet. Vi ser alla fram emot att se idrottarna bära UNIQLO i Tokyo.” säger Tadashi Yanai, ordförande, VD och koncernchef för Fast Retailing,

Kollektionen är utvecklad av UNIQLO, Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK). Fokus ligger på kvalité, innovation och hållbarhet och inkluderar LifeWear och sportkläder för tävlingskategorier. Tillsammans erbjuder de kläder för ett bättre liv och ett bättre samhälle.

Peter Reinebo, Verksamhetschef på SOK, säger: ”Klimatet i Sverige och Tokyo är väldigt olika. Insikter från svenska idrottare som inte är vana vid Tokyos höga luftfuktighet hjälper våra olympier att prestera som bäst. Vi är glada över att kunna avslöja de officiella kläderna som vi har utvecklat med UNIQLO sedan vi inledde vårt partnerskap. Jag är övertygad om att våra idrottare kommer att dra enorm nytta av UNIQLOs funktionella och bekväma kläder under spelen.”

Åsa Llinares Norlin, Ordförande för SPK, säger: ”Jag är mycket glad att tillkännage avslöjandet av våra officiella kläder för Tokyo, som utvecklades med våra idrottare. Jag ser fram emot att se dem göra sitt bästa klädda i UNIQLO under spelen, genom vilka vi strävar efter att utnyttja LifeWear-engagemanget för bättre levnad, sociala framsteg och sportens kraft att främja mer aktiva och hälsosamma livsstilar.”

Missa inte vår OS-kampanj med Jireel, Jelassi och Leslie Tay här.