UNIQLO samarbetar återigen med legendariska designern Jil Sander

Kollektionen +J släpps under hösten 2020

Det japanska varumärket UNIQLO, som inom kort slår upp dörrarna till en ny butik i Westfield Mall of Scandinavia i Solna, är nu tillbaka med ett legendariskt samarbete. För hela elva år sedan jobbade de nämligen med den ikoniska designern Jil Sander. Nu går de återigen samman för att kombinera UNIQLO’s grundvärderingar med Sanders modernistiska stil och High Fashion. Kollektionen har fått namnet +J.

I do not work with visions or muses, neither with a mood board only. My creativity relies on the fitting and experimenting with fabrics. I exclude and at the same time push in certain directions. As I said, my eyes are fine-tuned to the emerging shape.” säger Jil Sander om +J.

Den nya kollektionen är inspirerad av en känsla av upplyst underdrift. Den kommer innefatta plagg för såväl kvinnor som män. Varje plagg är skräddarsytt och tillverkat av ett brett utbud av premiummaterial. Syftet är att erbjuda lyx och kvalité för alla. Här hittar du en längre intervju med Jil Sander.

UNIQLO x Jil Sander kommer lanseras under hösten 2020.

Missa inte heller vår kampanj med UNIQLO som frontas av Jireel, Jelassi och Leslie Tay – inför OS 2021. Du hittar den här.

Foto: UNIQLO