Utbölingar & Influencers – Sveriges Snyggaste Rappare ställer ut konst

Teamar upp med flickvännen Jacqueline Östlind

Sveriges Snyggaste Rappare - Thomas OKOK Gunnarsson - som i slutet av förra året släppte sitt debutalbum Tommy ställer den 4:e april ut sin konst på restaurang Ling Long på Östermalm. Han har tidigare ställt ut i bland annat New York, Paris, Osaka, Kyoto och Lublin.
På Ling Long ställer han för första gången ut tillsammans med flickvännen Jacqueline Östlind. De har efter 2 månaders målarresa i Indien fått ihop 9 teckningar och ett par dukar som under hela april skall pryda restaurangens väggar.
-Det har varit en kamp för oss båda att få ihop all konst till denna utställning. En mysig kamp. Att resa i Indien är jobbigt i sig. Att resa i Indien med en stor rulle med duk och tunga kassar med färg gör inte det hela enklare, men vi tog oss hela vägen fram! Verken vi har skapat tillsammans når för mig en helt ny nivå. Det jag skapar tillsammans med Jackie skulle jag aldrig kunnat skapa på egen hand. När våra världar möts gifter de sig och sprutar ut massa färgglada barn.  
Thomas och Jacqueline har det senaste halvåret så gott som helt lagt det egna skapandet åt sidan för att försöka enas i gemensamma verk. De målar båda två samtidigt på samma duk och passar teckningar fram tillbaka paret emellan. Ibland händer det att en av dem målar över något som den andre pillat på i timtal.
-Det händer att jag målar i flera timmar på en del av en duk, går på toa, och kommer tillbaka till en stor vit ruta rakt över det jag precis målat. Jackie är stenhård när det gäller vad som är bra och inte. Det gäller att lägga sitt ego åt sidan och istället tro på att det färdiga resultatet når nya höjder. När jag tittar på vissa av de verk vi skapat till denna utställning känner jag mig förvirrad - har jag verkligen målat detta? 
Vernissaget för Utbölingar & Influencers sker nu på Torsdag den 4:e April mellan 17.00 och 21.00 på restaurang Ling Long på Riddargatan 6. Alla är välkomna att titta förbi och konsten hänger uppe till sista April. För att spana in mer av Sveriges Snyggaste Rappares och Jacquelines konst checka deras Instagram-konton @artbyokok och @styrofoam_gallery.
FOTO: Joakim Hall