Vad betyder egentligen “pushin P”?

Under veckan har blå "P"-emojis synts överallt på sociala medier

Atlanta-rapparen Gunna släppte förra veckan sitt mycket efterlängtade album DS4EVER, som nyligen knep förstaplatsen på Billboards 200-albumlista. En av albumets populäraste singlar “pushin P” med Future och Young Thug har, förutom att visa sig vara en riktigt banger, även vuxit till något av en internet-meme. 

Under veckan har blåa “P” emojis synts lite överallt på Instagram, Twitter och andra sociala medier. Om du precis som många andra undrat vad som egentligen pågår, så behöver du inte längre oroa dig. Här kommer en förklaring: 

either something is P, or it isn’t”

Det började med att Gunna själv, ett par dagar innan nya albumet släpptes, frågade sina följare på Twitter vad “P” betyder. Sedan dess har rapparen gång på gång tagit upp uttrycket på sina sociala medier: “Being loyal is definitely P” och under den pågående “beefen” med rapparen Freddie Gibbs skrev rapparen: ​​Jumping in a person’s beef or situation when you don’t know what’s going on is not P”. En annan person som definitivt inte är “P” var flygkaptenen Alex, som nyligen slängde av Gunna och Young Thug från en privatjet. Anledningen är något oklar, men det har rapporterats krig avsaknaden av ID och Thug har anklagat Alex för att vara rasistisk. Iallafall förkunnade Future på sin Twitter att “Alex ain’t P”.

Så vad betyder “P” egentligen?

Frasen “P” började som en förkortning för ordet “player” men har alltså utvecklats till en term för att vara positiv och hålla det äkta – och har länge använts i USA runt områdena San Francisco Bay Area och Texas. Men nu har frasen alltså blivit mainstream och en viral trend – ett genialiskt drag av Gunna för att marknadsföra nya albumet och singeln. 

Lyssna på Gunna’s DS4EVER här nedan!