Varas gästas av Johnny Bennett i ”RADIOBABY”

Följer upp debuten med nya singeln

Den Göteborgsbaserade artisten Varas har precis släppt sin andra singel "RADIOBABY" som gästas av ingen mindre än Johnny Bennett. Tillsammans med sin tvillingbror Sammy Bennett, så är Johnny och Sammy mer kända som den etablerade duon BENNETT.

Varas är signad av Sonys dotterbolag Konkret Records och släppte tillsammans med de sin egenproducerade debutsingel "Comfy" tidigare i år. Låten gästades då av sångerskan Raghd och tillsammans släppte de även en musikvideo. Varas har sedan tidigare en bakgrund som musikproducent.

Han avslöjar att beatet i grund och botten var till BENNETT, men att han själv spelade in både versen och refrängen efter ett par veckor. Efter det skickade han sedan demon till Johnny:

"Johnny skickade tillbaka en vers samma kväll och helt plötsligt hade vi en singel. Hela processen var så himla smidig och rolig!"

När låten skapades ville Varas göra något som livade upp och gjorde honom glad. Varas försöker beskriva känslan han vill uppnå med låten som den man kan få av Queens "Don't Stop Me Now". Trots att detta är hans andra singel blir det tydligt att han har en unik stil. "Radiobaby" innehåller en härlig mix av soul, indie och hiphop. Han förklarar att han ville skapa något som kändes tungt, men utan att tappa det glada i det.

Lyssna på "RADIOBABY" nedan!