Bröderna BENNETT: Om retromode & att hitta sin egen stil

Sammy och Johnny BENNETT pratar om sin relation till mode under TOMMY HILFIGER x COCA COLAs lansering i Stockholm

Nyligen presenterade Tommy Hilfiger att man tillsammans med Coca Cola återupplivar sin kollektion från 1986. Året då den första klädkollektion från Coca-Cola lanserades. Den uppdaterade kollektionen hyllar deras gemensamma historia, och är inspirerat av Coca-Colas reklamkampanjer.

I samband med lanseringen av kollektionen firade man detta med en liten aktivering i Tommy Hilfigers flaggskeppsbutik i Stockholm. På plats väntade förutom den färgglada kollektionen och inbjudna gäster, ett liveuppträdande av tvillingarna Sammy & Johnny BENNETT. Bröderna som är aktuella med singlarna "3 STRIKES" och "BEYBLADE" klev upp på scenen iklädda i TOMMY JEANS Coca-Cola kollektionen.

Förutom att man fick fronta den nya kollektionen sågs bröderna tidigare i år på modevisningen av den hyllade svenska designern Selam Fessahaye tillsammans med ett par andra välkända ansikten.

Efter uppträdandet fick vi chansen att prata om bröderna BENNETT om deras relation till mode och tankarna kring Tommy-kollektionen.

 

Ni fick uppträda på releasen Tommy Hilfiger x Coca Cola kollektionen i Stockholm. Kollektionen är inspirerad av en tidigare kollektion från 90-talet. Vad har ni för tankar kring det retro-inspirerade modet som blivit trendigt idag?

Sammy: "Har fuckat med det sen en tid tillbaka. Jag har alltid önskat att vi var vuxna under 90-talet så att den trenden kommit tillbaka är en liten tröst."

Vad har ni för relation till kläder och mode, hur viktigt är det för er som artister?

Johnny: "Jag tycker det går hand i hand med musiken. Precis som musiken så är det lite av en representation av vem man är.

 

 

Idag blir det allt vanligare att se artister samarbeta med stora varumärken och släppa egna kollektioner. Några av de artisterna är b.la. Kanye West, Pharrell, ASAP Rocky och Travis Scott. I Sverige är det dock inte lika vanligt, men under det senaste året har svenska artister kopplats mer med varumärken.

När känner ni att ni hittade er stil och är ni trygga i det ni har på er idag?
S: Typ 2 år sen fattade jag vad jag verkligen gillade och vad som är mina safecards. Tycker dock oftast det är tråkigt att känna sig helt trygg när man går ut ur dörren, lite osäker ska man vara - då tror jag man gör något rätt haha!
Är det en myt att tvillingar klär sig lika? Hur skiljer sig er stil från varandra?
J: Haha ja! Den, och att vi kan höra varandras tankar är en av dem vanligaste myterna. Men de som tror på det kan nöja sig med att det stämde till att vi var runt 7 år iallafall.

"Lite osäker ska man vara - då tror jag man gör något rätt."

 

Nyligen modellade ni på Selam Fessahaye senaste runaway, hur var den upplevelsen och är det något ni kan tänka er att göra i framtiden?
J: Aa det var något vi haft på vår bucketlist, och att få göra det för Selam var dunder. Vi kommer försöka gå in mer i den världen också. Allt kändes fett naturligt och roligt, så vore dumt om man inte.
Vad är era tankar på att företag som inte är i modebranschen går in och gör klädsamarbeten?
S: Det är helt rätt. Tycker brands av olika slag alltid ska kolla efter vem man kan samarbeta med utanför sin sfär, dem mest oväntade collabsen är dem roligaste när det funkar.
Kreditkort. Valfri butik. Valfri stod. Vilka plagg spenderar ni mest pengar på?
J: Överdelar och accessoarer alla dagar i veckan.
S: Haha skor, inget snack!
Vem är Sveriges bäst klädda artist enligt er? Tjej och kille?
J: Tycker att Kim Cesarion klär sig bra och även Lovisa Lager (upcoming rapper) tycker jag klär sig nice.
Lyssna på BENNETT's musik via länken nedan. Är du sugen på att köpa något från TOMMY JEANS x Coca-Cola kollektionenhittar du den här.