Tre namn som haft en nästintill konstant närvaro på den svenska musikscenen under 2023 är VC Barre och NBL-producenterna Pablo Paz och takenoelz. Nu släpper de tillsammans "Soldat",  en ny version av multiplatina hitsingeln "Din Soldat" av Albin Johnsén som toppade listorna i Sverige 2014.

”Soldat har definitivt gjort ett avtryck på Sverige och vi blev extremt glada när Albin gav oss sin blessing om att kunna göra den till vår egen och otroligt kul att få göra den tillsammans med VC Barre”, säger producenterna Pablo & takenoelz.

Låten skruvar upp det redan höga tempot från originalet till max och lägger till den studsiga trumproduktion som NBL-lägret gjort till sitt signum på senare år. Barre har utrustat sig med både sitt klassiska snabbare flow såväl som sin näsa för melodiska hooks, vilket han visat upp på tidigare singlar som "Mamma". I refrängen får vi även höra Barre sjunga lite, i hans interpolation av originalet som sjungs av Kristin Amparo (som även förekommer i denna version).

”Från början var jag osäker på om det skulle funka, men när jag spelade in den lyckades jag tillsammans med Pablo och Noel att göra den till mitt sound och det kändes helt rätt.”, säger Barre om beslutet bakom låten.

Lyssna på "Soldat" och mer ny musik i DOPEST Playlist!