Veckans underground-musiktips

Här är tre tips på underground-artister som släppt ny musik den senaste veckan

I veckan har hiphopfans kunnat lyssna på ny musik från stora namn som Drake och 21 Savage, men ibland kan det vara givande att även hitta musik från mindre välkända artister. Därför är här en tre tips på musik från undergroundartister som nyligen släppt antingen ett album, eller en singel.

Boldy James & Futurewave – Mr. Ten 08 (album)

För Boldy James tredje album i år har Detroit-rapparen rekryterat den Toronto-baserade producenten Futurewave. Underground-veteranen rappar sig igenom de tio låtarna med den avslappnade stilen han blivit känd för. Men under ytan döljer sig en brådska, då Boldy aldrig verkar kunna slappna av. Oftast är stressen orsakad av problem i rapvärlden eller droghandeln, men artisten låter sig inte störas, och rappar med stor självsäkerhet över en samling beats skräddarsydda för Boldys bars. 

 Den varierade produktionen erbjuder en blandning av både klassisk hiphop-produktion samt nymodiga stilar, och ger därför projektet en tidlös känsla. Ett vintage gitarr-sample på låten ‘’Could Be Worse’’ byter av den föregående låten, ‘’Disco Fever’’s lågmälda trap-beat. Lyssna på Mr. Ten 08 här om detta låter som något för dig!

R.A.P. Ferreira – 5 to the Eye with Stars (album)

R.A.P. Ferreira, tidigare milo, har återvänt med 5 to the Eye with Stars. Artistens kryptiska lyrik och den jazziga bakgrunden för lyssnaren in i en helt annan värld. Därför är albumet, som bara är 20 minuter långt, en perfekt lyssningsupplevelse för den som endast vill koppla av. Men om man tar sin tid att lyssna på vad rapparen egentligen säger kommer du bli dubbelt belönad. Mellan kryptiska personliga anekdoter och kommentarer på utmaningar i det moderna amerikanska samhället lämnar Ferreira få budskap uppenbara. 

Lyssna på 5 to the Eye with Stars här om du letar efter ett fantastiskt stycke jazzrap!

Dean Blunt – death drive freestyle (singel)

Artisten och konstnären Dean Blunt har under sin karriär experimenterat med en hel del olika stilar, från konstpop till trap. Singeln ‘’death drive freestyle’’ är den nionde låten i en rad av minutlånga freestyles som Blunt släppt under det senaste året. Låten är en kort, akustisk ballad och är en bra ingång för att upptäcka artistens många stilar. Dean Blunt ingår även i hiphop-trion Babyfather, med DJ Escrow och Gassman D. 

Upptäck Dean Blunt och lyssna på ”death drive freestyle” här!