Efter debutsingeln "Fokus" 2020 och EP:n Come Night, Come Day 2021 har Venus Anon fortsatt släppa musik i stadig takt. Henne andra EP Nocturnal släpptes i våras som ett sju-spårs mixtape, med en bred musikalisk palett och fallenhet för introspektiva texter om kärlek, ambition & drömmar.

Nu är hon tillbaka med den autotune-drivna balladen "Melt", en historia om kärlek i perspektivet av någon ganska reserverad som sakta börjar öppna upp sig. Anon menar att oavsett om det slutar i katastrof eller inte, kommer upplevelsen alltid att vara värd det. Att göra sig sårbar för någon man älskar kommer alltid att trumfa eventuell hjärtesorg.

"Kärlek är en eld i kontextet av "Melt", det är varmt, vackert och allt tärande. Du kan stå stå vid sidlinjen och sola dig i dess glans, eller så kan du gå igenom den och uppleva något något förvandlande", säger Anon om meningen bakom "Melt".

Venus tar även in personliga erfarenheter i mixen, när hon förklarar hur texten representerar viktiga insikter.

"För mig, som tidigare har varit ganska känslomässigt otillgänglig, är det att bryta rädslans mur som gör kärleken värd all den hjärtesorg som kan komma med den. Mod är oundvikligen sammanflätat med rädsla, att möta det ändå är vad som är givande på riktigt", fortsätter hon.

Låten är producerad av Alma Bergman Byström (alma), som tidigare samarbetat med Venus på singlar som "Better Place". Det pulserande, drömska och glittriga ljudlandskapet är en fortsättning på den inriktning vi fick hör på Nocturnal, blandat med den nattlivshymn vi fått höra på tidigare låtar som "Came To Dance" med Izza Gara. Kanske ett tecken på vad som komma skall under Venus Anons ständigt utvecklande sound.

Lyssna på "MELT" på Spotify!