Blizzard-spel kommer till Xbox Game Pass

'Diablo IV' är först ut bland titlarna från ikoniska utvecklaren – titlar som World of Warcraft med flera kan adderas framöver

Efter att första ha blivit uppköpta av Activision har sedan förra året duon Activision Blizzard köpts upp av tech-jätten och Xbox-skaparen Microsoft. Nu kan det börja ske ändringar i utbudet på prenumerationstjänsten Xbox Game Pass som ett resultat av köpet.

I en intervju som senare las ut med ett uttalande på deras officiella blogg avslöjade Microsoft att Blizzards Diablo IV kommer till Game Pass under 2024, vilket enligt ansvariga bara är början på Blizzards djupa katalog som bland annat innehåller World of Warcraft.

”Det kommer att finnas ännu mer att spela när vi börjar uppfylla vårt åtagande att erbjuda Activision och Blizzard spel med Game Pass, både nya utgåvor och klassiska spel från deras legendariska katalog. Detta är bara början på att Xbox-spelare kan njuta av Activision- och Blizzard-spel på Game Pass – vi ser fram emot att berätta mer snart”, skriver Xbox.

Game Pass är en prenumerationstjänst där du betalar en summa i månaden för att ta del av ett brett bibliotek av spel, inte olikt Playstation Plus. Diablo IV kommer till Xbox Games Pass den 28:e mars 2024.