Yasin släpper "Stockholm, Sweden" med DOPEST-producerad video

YB hoppar på ett sylvasst drillbeat, se han framföra låten ute i Stockholmsnatten

Året börjar närma sig sitt slut men Yasin fortsätter på samma spår som han började 2023: Att konstant släppa musik. Bara på ett par månader har vi fått ta del av musikaliska projekt från YB som sträcker sig över genre- och landsgränser. I september gästade han tyska COLORSxSTUDIOS för att framföra ”Salaam” & ”Two Gun Kid”, två låtar som sedan hamnade på Spotify. Oktober bjöd sedan på collaben ”ZOMBIE” med Haval och när vi nu är halvvägs genom november är han tillbaka igen, denna gång återigen ensam framför micken.

Idag släpper han nämligen ”Stockholm, Sweden”, ett freestyle-liknande spår som framförs i en ackompanjerande musikvideo producerad av DOPEST Studios. Vi ser YB stå framför micken likt i COLORSxSTUDIOS, men denna gång har den färgglada bakgrunden byts mot ett grått Stockholm under nattetid, en passande backdrop till den råa drill han levererar på låten.

Som vanligt när det kommer till Yasin är ordlekarna, slangen och de pop-kulturära referenserna på hög nivå. Under låtens gång jämför han bland annat sin relation med en Glock-19 till de ikoniska tv-radarparen Fredrik & Filip och Erik & Mackan. Han lyckas även balansera humorn med historier om tiden i fängelse, sina synvinklar på gatulivet och sin status som rappare. När det kommer till att sätta ord på kaoset kring honom hans säger han det nog bäst själv:

”Så länge jag lever, ingen reporter kommer vara arbetslös”

Lyssna på ”Stockholm, Sweden” och mer ny musik i DOPEST Playlist!