Lomma-rapparen YiGZAW aktuell med debut-EPn ”Premiere”

Gästas av NAHOM, Jade Litchfield och GABE

Den unga Lomma-rapparen Yonas Yigzaw hade turen att födas med ett efternamn som var klippt och skuret för att passa som artist-alias. YiGZAW, som han kallar sig för när han skapar musik, är aktuell med femspårs-EPn Premiere. Likt namnet antyder är det just en premiär i debut-EP-format. 

YiGZAW har tidigare släppt en hel del musik på SoundCloud men på senare tid är det singlarna “Shawty”, “CANNOT CHANGE” och “Poems & Daggers”(den ledande singeln från debutprojektet) som väckt uppmärksamhet. Han har rappat på både svenska och engelska men i dag hörs fem spår enbart på engelska. Projektet är producerat av “Gabriel drew” och gästas av NAHOM, Jade Litchfield samt GABE. Musikmässigt är han inspirerad av Hip-Hop, R’n’B, trap och cloud trap. 

 

“Jag släppte senast min singel "Poems & Daggers", som är min ledande singel för min EP. Singeln gästas av NAHOM och symboliserar energi, kraft och värme enligt mig och handlar om min kärlek till låtskrivning”, berättar YiGZAW om Premiere. 

 

När hiphop-scenen alltför ofta cirkulerar kring Stockholmstrakten blir YiGZAW en betydande pusselbit bland andra artister som Ozzy, Jelly och Leslie Tay, som lyfter den skånska hiphop-vågen. Han har hyllats av både DinGata och Musikguiden i P3 där musiken spelats flitigt, och han har dessutom nominerats till “Årets nykomling” av musikmagasinet GAFFA. 

Lyssna på YiGZAWs debut-EP Premiere nedan!