YiGZAW tillbaka med singeln ”Trendig”

Artistens andra studiosingel på svenska.

I somras släppte Lomma-rapparen YiGZAW sin debut-ep med det passande namnet Premiere vilken gästades av artister som NAHOM, Jade Litchfield och GABE. Nu är han tillbaka med singeln “Trendig” vilket blir hans andra studiosingel på svenska. Tidigare har YiGZAW främst släppt musik på engelska. Över ett lågmält men välproducerat beat producerat av Gabriel Drew hörs YiGZAW analysera sin omvärld. En värld där många är alltför fokuserade på att följa trenden. Med den nya singeln vill han uppmana andra till att våga bryta mönstret och skapa sitt unika sound. 

 

“I denna låten, känner jag att vi lever i en community där det blir allt viktigare att följa trenden, där viljan & motivation bottnar någonstans i en plats av grunt vatten. Iakttagelser och jagandet som bottnar någonstans i clout-rummet, snarare än för avtryckets, beröringens och skull” 

 

YiGZAW gjorde debut med singeln “Shawty” 2018. Samma år blev han GAFFA-nominerad i kategorin Årets Genombrott. Sedan dess har han släppt ett antal singlar samt debut-ep:n Premiere 2019. Projektet ledde till stor uppmärksamhet och han fick ta emot Lomma Kommuns kulturstipendium. Vi ser fram emot att höra mer musik från YiGZAW 2020. 

Lyssna på “Trendig” nedan.