Efter fem år i häktet: Rättegången mot YNW Melly får nytt datum

Den populära Florida-rapparen arresterades 2019 misstänkt för att ha mördat sina bästa vänner – nu kan vi äntligen få svaren

Med låtar som ”Murder On My Mind”, ”Mixed Personalities (feat. Kanye West)” och ”Suicidal” blev den unga Florida-rapparen YNW Melly till en av världens mest lovande rappare bara år in i sin karriär. Han hade påbörjat karriären 2017 och samlade snabbt på sig ett lokalt följe med låtar som ”772 Love” och ”Catching Feelings”, men följdes samtidigt av påstådda gängkopplingar och flera perioder i fängelse.

Rapparen arresterades 2019, precis när hans karriär verkligen börjat ta fart, anklagad för att ha mördat två av sina barndomsvänner: Chris ”YNW Juvy” Thomas och Anthony ”YNW Sakchaser” Williams. Melly häktades tillsammans med YNW Bortlen, den sista medlemmen i kollektivet som de fyra vännerna styrde.

Det första försöket till en rättegång mot Melly slutade abrupt med en ”mistrial” sommaren 2023, då juryn inte kunde enas vid ett beslut. Efter det har den flyttats fram flera gånger om, men NBC Miami har nu avslöjat att den äntligen fått ett fast datum.

Den 10 september 2025 är det nya datumet som rättegången mot YNW Melly kommer att omprövas, alltså om över ett års tid. XXL har fått en kommentar från Mellys advokat Raven Liberty, som dock tror att datumet kan förflyttas snabbt.

”I det här läget är det bara ett datum. Vi väntar på ett beslut från DCA om yrkandena om att textmeddelanden inte ska tas upp, och när beslutet kommer tillbaka kan Mr Demons (YNW Melly) kräva en snabb rättegång”, säger hon.

Håll utkik på dopest.se för fler uppdateringar kring fallet framöver!