Foto: "YNW Melly "Fxck The Opps" (Official Video) Shot by @DrewFilmedIt" via Youtube / Skärmavbild

YNW Mellys rättegång flyttad till nästa år

Efter att ha fått den första rättegången felprövad får rapparen vänta ytterligare på sin dom

24-åriga Jamell YNW Melly Demons häktades i början av 2019, då vid 19-års ålder, och misstänktes för ett dubbelmord på vännerna YNW Juvy och YNW Sakchaser. Händelsen ska ha inträffat i oktober 2018, då han enligt utredare ska ha skjutit de båda vännerna tillika rapparna från baksätet av en bil och det har tidigare rapporterats att åklagaren kommer att yrka på dödsstraff.

Rättegången drog till slut igång i början av sommaren 2023, efter flera år av kontroversiella utredningar och förseningar på grund av Covid 19-pandemin. När domen skulle fällas tidigare i höstas felprövades dock fallet, då juryn inte kunde komma överens om Melly var skyldig eller ej.

Omprövningen skulle egentligen ha skett redan i oktober, men på grund av olika anledningar har den skjutits upp under hösten. Nu kommer dock en rejäl försening, då domaren godkänt ett förslag från åklagarna att flytta rättegången till den 5:e februari 2024. Enligt lokaltidningen Miami Herald ska beslutet bero på att åklagarna behöver mer tid att sammanställa ytterligare bevis mot Melly, samt att domaren avfärdat en hel jury som ska ha ansetts vara felinformerade om fallet, då Mellys advokater ska ha ljugit om kraven för att Melly ska frias eller fällas.

Hittills har ingen i Mellys team kommenterat uppskjutningen utöver hans mamma Jamie King, som kommenterade beslutet på sin Instagram. Tidigare i utredningen har det även framkommit bevis som pekar på att Melly ska ha beställt ett mord på sin egen mamma, något som hon inte valt att kommentera mer än under förra året när hon kallade det för lögn. Enligt åklagarna ska Melly ha skickat sms som indikerade på att han "inte bryr sig" om något händer med Jamie.

Håll utkik på dopest.se för mer information om rättegången framöver, du kan läsa mer om vad som hänt hittills HÄR.