Efter arresten: Young Thugs advokat vill avsätta domaren

Brian Steel sattes i handbojor och dömdes till fängelse mitt under pågående rättegång – nu slår han tillbaka mot domstolen

Tidigare under juni kunde vi rapportera att Brian Steel, advokat till Young Thug under RICO-caset mot YSL, dömdes till fängelse efter att ha trotsat domstolens order. Steel avslöjade i rätten att domare Glanville haft ett hemligt möte med en medåtalad YSL-medlem, när han vägrade berätta hur han fått den informationen dömdes han för att ha trotsat domstolen.

Nu har det rättsliga bråket tagits till nästa nivå då Steel har lämnat in en motion för att avsätta domaren. Enligt ansökan har domare Glanville varit opartisk i sitt hanterande av fallet och såväl Thug som Steel kräver även att rättegången ska ogiltigförklaras genom en så kallad ”mistrial”.

”Domstolen har anslutit sig till åklagarnas team och är partisk mot Williams och gynnar åklagarna, vilket objektivt visades den 10 juni 2024, liksom under hela detta mål”, står det i motionen.

Domstolen har i skrivande stund inte svarat på motionen. Advokat Steel dömdes ursprungligen till att tillbringa 20 dagar i Fulton County Jail med start fredagen den 14:e juni. Han beviljades dock borgen då åtalet mot honom har överklagats.