Young Thugs advokat döms till fängelse – trotsade domstolen

Brian Steel har försvarat Thugger sedan dag ett i målet mot YSL – nu döms han för att ha hemlighållit uppgifter

Vi passerade nyligen ett halvår sedan rättegången mot Young Thug & YSL påbörjades och det har minst sagt varit en händelserik period. Från en frigiven Gunna till åtalade advokater, det har inte varit en lugn stund i Atlanta där åtalet väckts mot rapparen som påståtts driva en gängverksamhet bakom sitt skivbolag.

Advokaten Brian Steel har varit med sedan start som Young Thugs försvarare, men nu har han själv hamnat i blåsväder på grund av att han trotsat domstolens order. På måndagen anhöll domare Ural Glanville advokt Steel när han vägrade förklara hur han hört talas om ett hemligt möte mellan Glanville, åklagare och nyckelvittnet Kenneth Copeland.

Enligt domare Glanville lyckades Steel få fram information från samtalet, som i sig bröt mot domstolens regler. Glanville varnade Steel flera gånger och sa till slut att han kommer att dömas för trots mot domstol om han inte svarade på hur han fick information om det hemliga mötet.

Steel nekade och nu har han dömts till att tillbringa 20 dagar i fängelse. Han kommer att spendera sin tid i Fulton County Jail och straffet kommer endast att avtjänas på helgerna då han fortfarande kommer att försvara Thug på vardagarna. Han börjar avtjäna straffet redan nu på fredag den 14:e juni, han ska även

Washington Post har även rapporterat att Steel bad om att få spendera tiden på Cobb County Jail istället för Fulton County Jail. Varför? Han vill spendera tiden i samma fängelse som Young Thug. Detta förslag grundar sig i att han vill kunna fortsätta förbereda rapparens försvar tillsammans med honom under helgerna. Domaren ska enligt uppgifter ”fundera på saken”.