Young Thug anklagas för att ha skjutit en vän

Under rättegången mot rapparen & hans skivbolag YSL spelades ljud från ett larmsamtal upp – pekas ut med namn

Anklagelserna fortsätter att hagla på Young Thug. Den prisbelönta rapparen arresterades för närmare två år sedan tillsammans med ett flertal medlemmar ur hans skivbolag YSL Records, inklusive den numera frisläppta Gunna. Grupperingen anklagades av Atlantas polis för att vara ett kriminellt gäng vid sidan av musiken med Thug som ledare.

Rättegången påbörjades under hösten 2023 och har varit minst sagt händelserik. Bland mycket annat har TV-systemet i rättssalen har blivit hackat och medåtalade har blivit knivhuggna i häktet, allt medans Young Thug och hans försvarsadvokater nekat till alla anklagelser om att YSL skulle vara något annat än ett skivbolag.

Under natten till tisdag svensk tid togs ett personligt fall gentemot Thug upp, då ett ljudklipp från ett larmsamtal spelades upp. Samtalet ska ha gjorts 2013, då en kvinna anmäler att Young Thug skjutit mot en gemensam vän till de båda.

Det ska dock tilläggas att kvinnan i samtalet inte har bevittnat händelsen, utan att hon å sin väns vägrar vill uppge Young Thug som skytt. Hon verkar dock inte vet vem han var, då hon säger ”vem det nu ska vara” efter att ha nämnt rapparens namn.

Åklagarteamet lägger det till högen med bevis för att stärka sitt argument att Young Thug varit kriminellt aktivt under en längre tid parallellt med sin musikkarriär, vilket är grunden för det RICO-fall de bedriver. Det innebär att individuella medlemmar av ett gäng kan dömas tillsammans, trots att de inte dömts för enskilda brott.