Åklagare bråkar under Young Thugs rättegång – polis avbryter

Ett argument i rättssalen spårade ur – hör åklagaren bli utskälld av både domare & polisen

Vi är inne på dag 43 av den enorma rättegången mot Young Thug och hans skivbolag YSL, som den amerikanska staten försöker bevisa är ett gäng genom ett så kallat RICO-case.Under de månader som rättegången spridit ut sig på har mycket hänt, bland annat har den pausats för att en medåtalad knivhöggs i häktet och vid ett annat tillfälle hackade ett fan sig in i videosystemet.

Efter en ”lugnare” period har det nu hettat till i rättssalen i Atlanta igen, denna gång från åklagarsidan. Under ett framförande till domstolen där en åklagare ville få möjlighet att presentera nytt bevis började hon bli så aggressiv i sin ton mot domaren att en polis klev in och avbröt med en varning.

Åklagaren fick sedan fortsätta prata i närmare tre minuter, innan polisen återigen klev in och gav henne 30 sekunder att avsluta sitt framförande. Domaren tog sedan ordet och skällde ut åklagaren för sin attityd, vilket Young Thugs försvarsadvokat även speglade och menade på att åklagarsidan skulle kunna ”prata öronen av en åsna”.

I övrigt har flera nya vittnen introducerats, inklusive Young Thugs tidigare chaufför. Inga större utvecklingar sett till ny bevisning har dock skett, men rättegången fortsätter under våren.