Idag tar Zalando, Europas ledande online-plattform för mode och livsstil, ännu ett stag för att främja nordiskt mode och hylla det lokala sortimentet. Det genom att släppa en exklusiv kollektion med fyra nordiska modemärken. Däribland hittar vi de danska Han Kjøbenhavn, Martin Asbjørn och Double A Wood Wood Wood - samt finska Makia. Tillsammans släpper de en könsneutral kapsel-kollektion.

I linjen hittar vi totalt 39 olika plagg, med allt från ytterkläder och stickade plagg till crop, tops, shorts, kavajer och klänningar. Kollektionen kombinerar de kreativa visionerna från de fyra olika märkena - som sätter sina egna präglingar på kläderna. Linjen lanseras idag, den 3 juni och finns tillgänglig exklusivt hos Zalando.

Du kan läsa mer om varumärkena nedan:

MARTIN ASBJØRN

Kollektionen är helt monokrom så att varje plagg passar ihop med andra plagg i kollektionen, eller med andra plagg i garderoben. Silhuetten är enkel och lätt att bära, med detaljer från arbetskläder och uniformer som ger enkla former lite extra skärpa. Vissa är också multifunktionella, som det långa plagget i ribbtrikå som kan bäras som en kofta eller en klänning beroende på humör.

"Mina kollektioner har alltid handlat om individualitet. Det är helt och hållet upp till kunderna vad de köper och hur de bär min design, så att placera kläderna i en könsneutral kontext är helt i linje med vårt DNA. Att arbeta med Zalando är en naturlig lösning för mig. Kollektionerna har alltid varit könsneutrala i stilen men har haft en liten och mycket modeintresserad fanbase. Samarbetet med Zalando gör kollektionen tillgänglig för en mycket större publik."

HAN KJØBENHAVN

Två fullständiga looks har tagits fram för kapselkollektionen. Den första looken består av en svart kritstrecksrandig kavaj i ull och plisserade kostymbyxor som bärs tillsammans med en grå polotröja med monogram. Den andra looken består av en svart bomberjacka i nylon och byxor i konstläder som bärs med en sandfärgad ribbad racer-topp. Den timglasformade kavajen har en elegant design som definieras av skarpa axlar och formad midja. Kostymbyxorna har veck framtill för att skapa en bred silhuett. Det skräddarsydda kritstrecksmönstret skapades av Han Kjøbenhavn Atelier. Det är tillverkat av 100 % Virgin Wool med naturlig glans som ger en lyxig look. Looken avslutas med en smal, välsittande polotröja med Han Kjøbenhavns signaturmonogram. Han Kjøbenhavns signatur med vadderad bomberjacka har en avklippt passform och är stylad med en racer-topp i ekologisk bomull med brett ribbat tyg som avslutas med en designad logotyp i silver. Looken kompletteras med byxor i konstläder med exponerad metalldragkedja framtill.

MAKIA

Kollektionen är tillverkad med mjuka och bekväma tyger av mer hållbara material som ekologisk bomull, linne och återvunna fibrer. Plaggen har avslappnade och flytande snitt utformade för alla storlekar och former. Med geometrisk grafik med infinity prints. Kollektionen symboliserar livets kontinuitet och gränslös kärlek till mänskligheten, med lekfullt mönster med Magnolia-tryck. Det blir en symbol för livskraft, kärlek till naturen och självrespekt. Den yttersta inspirationen till kollektionen är respekt för mänskligheten och naturen.

"Vi känner att Zalando är en framåtblickande partner med moderna värderingar som vi uppskattar. Vi anser att vår uppgift är att förbättra världen lite grann genom våra beslut och genom att föregå med gott exempel. Det här passar in i den visionen."

 DOUBLE A AV WOOD WOOD WOOD

Målet med den här kollektionen var att skapa en träningsklädesinspirerad kapsel som fångar essensen av sport som en gemensam aktivitet för alla. Den här kapselkollektionen som utvecklats för Zalando använder sig främst av ekologisk bomull och har en ljus färgpalett: från khaki till brandgult i kombination med rosa ränder. Den omarbetade grafiken som skapades för den här kollektionen ifrågasätter den tidigaste betydelsen av yin-yang-emblemet, och hävdar en mer färgstark och lekfull attityd, genom att ersätta vitt med gult, vilket visar på dynamik och intuition.