Z.E påminner oss om att ”Sverige Vet” med senaste albumet

Team Platina och Z.E är tillbaka med sitt andra album

Många kommer minnas 2018 som året där många artister dök upp och slog igenom. Dock finns en artist i landet som sticker ut mer än alla och brutit många barriärer med sin musik, nämligen Z.E.

Känd för sin råa och hårda stil är det en artist som sällan lyfts upp av svensk press trots sina framgångar. Bara en vecka efter det starka debutalbumet Min penna blöder tog han första platsen på albumtoppen, en bedrift som ingen annan lyckats med tidigare. En bedrift som gjorde honom till en av landets största rappare på kort tid, utan någon uppbackning av majorbolagen. I somras släppte han succésingeln "Positiv" som sbart streamats 10 miljoner gånger på Spotify. Nyligen släppte han "Gäller" med Team Platina-kollegan Jiggz och Thrife.

I veckan kom den stora överraskningen att han släpper sitt nya album Sverige Vet. Något som fick fansen att bli hysteriska. Albumet som släpptes idag består av totalt 8 spår varav singlarna "Gäller" och "Positiv". Albumet är producerat av Straynané och Simon "Prodotto Di" Superti. Överraskande nog så är det första spåret "Boomerang" på engelska, en indikation på att Z.E försöker vidga sig utanför Sveriges gränser.

Likt det första albumet, är det långt ifrån någon censur i texterna och vi hör i Z.Es unika flow och lekfulla samt rim. Trots att han fortfarande är i en tidig fas i sin karriär, har Z.E på kort tid blivit bland de största i landet. Och det är ingen slump att det andra albumet döptes till Sverige Vet, för ja, Sverige kan inte längre förneka, Sverige vet.. Och om de inte visste, så kommer de att veta efter detta album.

Lyssna på Sverige Vet nedan!