Se hyllningen till Zlatan på Friends Arena: "Jag är den bästa någonsin"

Den största landslagsspelaren genom tiderna tackades av fansen och förbundet – se hans känslosamma tal inför publiken

122 landskamper, 62 mål. Zlatan Ibrahimović är inte bara en ikon för svensk fotboll, han är även det svenska landslagets bästa målskytt genom alla tider. Efter säsongen 2022/2023 valde anfallaren att lägga skorna på hyllan och tackades då av i Italien av sitt klubblag AC Milan, där han än idag är aktiv i styrelsen.

Under lördagen den 8:e juni 2024, nästan exakt ett år efter avslutet i Milano, var det dags för det svenska folket att få hylla sin ikon på hemmaplan. Efter en träningslandskamp mot Serbien tog Zlatan till planen där han presenterades med en inramad minneströja, innan han själv fick hålla ett känslosamt tal till stående ovationer.

”För 25 år sedan sa jag att jag ska bli den bästa någonsin. Det var många som skrattade. 25 år senare kan jag stå här och säga att jag är den bästa någonsin”, sa en märkbart rörd Zlatan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

På plats fanns Zlatans fru Helena Seger och även hans söner Maximilian och Vincent. Även tidigare tränare och lagkamrater hedrade Zlatan när han entrade planen, inklusive Lars Lagerbäck, Erik Hamrén och Kim Källström. Självklart bjöd Zlatan även på lite humor då han noterade att han verkar saknas i laget, då Sverige förlorade matchen mot Serbien med 0-3.

Inför matchen ställde Zlatan även upp på intervjuer och tillbakablickar med landslaget, där han bland annat reagerade på sina allra bästa landslagsmål. Du kan spana in den videon på landslagets officiella Youtube-kanal ovan!