Foto: Pressbild

23 släpper TikTok-succén ”Länge Leve Vi”

Följer upp albumet ’08 ZOO’

Under de senaste dagarna är det en snippet som dominerat svensk TikTok. En 15 sekunders snutt av rapparen 23's låt "Länge Leve Vi" har nämligen gått viral - och fick över 2000 unika creations redan innan den släpptes officiellt. Och 23 tycks nästan ha förutspått succén själv, då han inleder med den självsäkra raden: "Jag följer inte trender, jag skapar dom". Nu finns låten äntligen ute.

På "Länge Leve Vi" hör vi det melankoliska hiphop-sound som blivit utmärkande för 23. Han rappar om allt från gatan till lojaliteter - med en rå blick på verkligheten. För produktionen står EMVART.

”I ”Länge leve vi” försöker jag skilja mig från andra genom att inte följa det som är trendigt för stunden och med min karaktär. I låten reflekterar jag även om hur snabbt broar och relationer bränns för egen vinnning i den miljön jag kommer ifrån. Men att jag och folk vid min sida alltid kommer ha varandra i motgång eller framgång och aldrig kommer ge upp oavsett vad.”

23 ger oss även rader som "2022 då vi har hela industrin on locked" på nya singeln "Länge Leve Vi". Och redan förra året tog han industrin med storm. Han gav oss albumet 08 ZOOsom inkluderade fjolårets superhit "Trapper Of The Year" - som även den gått viral på TikTok och tog sig in på Topp 10 på Spotify i julmusik-rushen. Även "Savastano", "Malamore" och "Beauty & The Beast" blev lyssnarfavoriter 2021.