Se musikvideon till A36 & Einárs ”Standard"

Låten spelades in kort innan Einárs bortgång och hamnade därefter på is, efter att ha visats upp live kommer nu fullversionen

Väntan har varit lång på att A36 och Einárs gemensamma låt ska släppas. Den spelades in under hösten 2021 och planerades att släppas kort därefter, men efter Einárs bortgång sköts tankarna på låten upp. ”Standard” har nu teasats sedan en tid tillbaka på sociala medier, och nyligen spelade A36 låten i samband med två spelningar i Västerås och Umeå, där publiken fick en ny hint om att den var på väg. Idag kan vi äntligen glädja oss åt att den här.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av A36 (@a36official)

På sin Instagram har A36 delat med sig av klipp från den studio-session som resulterade i ”Standard”. Det var deras första möte någonsin och det skedde i Warner Chappells studio i Stockholm.

”Jag var uppe i Stockholm på lite jobb så linkade vi faktiskt över FaceTime via en gemensam vän, han grattade mig till framgångarna jag hade haft, detta var i september 2021 och min karriär hade precis tagit fart. Vi pratade hur fett de skulle vara ifall vi gick in i studion, så senare samma kväll ringde Chase och Nisse mig och bjöd in mig till deras session, så allt hände på den kvällen”, säger A36 när han berättar om hur låten gick till.

A36 är känd för sitt unika sound vars influenser från Frankrikes snabba klubbtakter gjorde honom till en superstjärna med genombrottet ”Samma Gamla Vanliga”. På ”Standard” får han även Einár, med sitt ständigt flexibla flow, att hoppa på samma vibe som A36 gjort till sitt signum. Tillsammans har de skapat en energisk och klubbvänlig banger som säkerligen kommer att gå varmt under de sista sommarmånaderna.

”Han rappade ju en del i sina låtar och i en snabbare takt och det är så jag själv gillar att göra musik, så det var lätt för mig att relatera och förstå musiken han gjorde, därför tror jag att vi hittade varandra så bra på ”Standard” det låter ganska naturligt i våra toner och i takten så vi synkade bra där!”, säger A36.

Dessutom har låten fått en musikvideo producerad av DOPEST, där vi får se några klassiska platser från deras tidigare respektive videos dyka upp. Känner du igen alla?

Lyssna på ”Standard” och mer ny musik i DOPEST Playlist!