• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Abadai är tillbaka med filosoferande ”hur man fiskar”

Gävlerapparen gör sitt andra släpp för året, talar direkt till sina småbröder i texten

Debuten med "Döv" 2019 satte Abadai på den Norrländska kartan som ett namn att hålla utkik efter. Uppvuxen i Gävle har den anonyma artisten med sin musik velat representera både sig själv och verkligheten i de miljöer han vuxit upp inom, vilket presenterades glasklart på singeln "Trapa elr skolan" 2021.

2023 har varit ett lugnt år för rapparen, vars endas släpp kom tidigt på året när han gästade Eskilstunabaserade producenten Ibbebaby i ett avsnitt av hans serie "Inloggad". Därefter har det varit tyst från Abadai, men tiden verkar onekligen ha lagts på att vässa pennan då han idag återvänder med sin mest konceptuella singel hittills: "hur man fiskar", en låt som tar formen av ett samtal mellan honom själv och hans småbröder.

"Temat i hur man fiskar genomsyrar mitt pågående liv, där jag ständigt behöver lära mina småbröder hur man beter sig på ett korrekt sätt. Speciellt i dagens turbulenta läge i Sverige, där yngre killar är sårbara för dåligt inflytande", säger Abadai om låtens mening.

"Det är som att jag i låten pratar till mina bröder direkt och överför min visdom. Med inslag av oseriösa ämnen som handlar om droger, sex och allmänna Abadai-lallerier"

Texten i "hur man fiskar" är, som Abadai själv beskriver den, berättande och filosoferande samtidigt som huvudkaraktärens tankar distraheras av annat emellanåt. Det avvaktande men fängslande beatet tar sig fram genom harpor och flöjtar, vilket blir ett canvas för den beskrivande texten vars rader ibland även lutar mot det poetiska.

“Till och med de finaste blommorna kommer vissna, i slutet ligger alla själv i sin kista"

Lyssna på "hur man fiskar" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!