ADAAM kickstartar sommaren med "DÅRHUS"

Efter en avstickare till ångestfylld kärlek på "PERSON I NÖDEN" återvänder rapparen till festen – hör årets andra solo-släpp här

Han har rappat i åratal men det stora genombrottet in i mainstream kom under 2022 för ADAAM, då singeln ”SÖDERMALM” fullkomligt exploderade och blev en av sensommarens allra största hits. Sedan dess har framgångarna fortsatt rulla in och efter albumet TRAPEN TILL RADION 2023 har han bland annat nominerats till Grammis och P3-guld samt haft spelningar över hela Sverige på festivaler som Way Out West, Summer On och Bayside.

ADAAM öppnade 2024 med singeln “PERSON I NÖDEN” som visade upp en ny musikalisk sida där texten fick ta ännu mer plats än tidigare tillsammans med ett mer sårbart melodispråk. På nya singeln “DÅRHUS” är ADAAM dock tillbaka på hemmaplan med en klassisk sommarlåt där hög energi är i fokus.

”’DÅRHUS’ är en skön sommarlåt med festkänsla men samtidigt försöker jag prata lite vett och motivera andra människor i verserna. I hooken sjunger jag ”Igbo & shayo” som är en referens till Burna boys låt ”last last”. Vi åkte ner till “Magaluf” i Spanien och filmade musikvideon vilket passade perfekt till denna sommar/fest låt”, säger ADAAM.

ADAAM förtydligar att han vill försöka att motivera i verserna och det visar han framför allt i den andra, då han lägger fram sin plan med grinden och senare även pratar direkt till de yngre som han vill ska ta rätt vägar i livet.

”Jag har lagt allting i det här, jag går jättehårt
Make it out the hood, softa efteråt”

Lyssna på ”DÅRHUS” och mer ny musik i DOPEST Playlist!