• Bloodline

Aden x Asme äntligen tillbaka med albumet ”Sista 12”

Melodiska flows i toppklass

Tro det eller ej, men snart har det redan gått över två och ett halvt år sedan stjärnduon Aden x Asme från Hammarkullen i Göteborg släppte deras hyllade debutalbum 12 TILL 12. Med en rad hitlåtar i backspegeln samt succéer i form av singlar och album från solohållet sedan dess är de nu äntligen tillbaka för deras andra album - Sista 12.

Introt "Mitt I Natten" flashar ett studsigt beat fyllt med lekfulla effekter från inga mindre än Elai, med "Samma Gamla Vanliga" i bagaget, och IAN - vars ikoniska "abonnenten"-tag pyntar melodierna hela vägen ut.

Därefter tar albumet ett betydligt mycket mer melankoliskt sound - något som rappduon alltid briljerar på. Vi hör Aden släppa fantastiska melodier på refrängen som komplimenteras med flows i första klass från Asme på andra versen.

"Grabbarna" är en kärleksfull Straynané-producerad banger där artisterna går samman på refrängen och hyllar deras närmsta.

"Inget utan handskarna
Och jag rökеr på la-la-la, musik är som tavlorna

Här vi ba kör skit med grabbarna, röker la-la-la
Jag är inget utan grabbarna"

Producenten Oscar Chase krediteras på ett flertal spår, men skiner allra starkast på den känslosamma "Million". De omfattande röst-samples som spelas djupt i bakgrunden för tankarna till duons raketsingel "Kasse" från 2017, och blir till en underbar nostalgitripp. Rapparna lägger själen i rösten när de levererar melodiska flows på både hook och vers.

För fans av drill får vi även ett hårdare inslag på "Stressen" där Shenzi rullar 808:orna med galans. Duon är visserligen nya till soundet med flyter felfritt på beatet. De lyckas sätta deras egna touch på det och briljerar i det.

En av höjdpunkterna kommer på "Mon Ami" - där ännu en fantastisk rap-ballad levereras med lite extra mycket själ och känsla i vokalerna.

I samband med releasen av albumet SISTA 12 släpper Aden x Asme och Axel Arigato tillsammans en limited edition capsule. Kollektionen kommer att finnas tillgänglig samma dag som albumet släpps på fredagen den 15 oktober i Axel Arigatos butiker på Södra Larmgatan 7 i Göteborg och på Biblioteksgatan 7 i Stockholm. Samma kväll som albumet och kollektionen släpps, kommer duon tillsammans med Axel Arigatos Music Truck även köra en open-air konsert.

Om en vecka släpper rapparna dessutom sista delen av sin kortfilmstrilogi - 12 TILL 12: Del 3 via deras egna YouTube kanal. Deras tidigare kortfilmer gavs ut via Sveriges Television och Discovery +. Filmerna slog snabbt tittarrekord och har hyllats av såväl fans som media.

Lyssna på Sista 12 nedan!