Efter 3 års väntan – nu släpps adidas x Fear of God

Kollektionen har ryktats & teasats sedan 2020, nu får vi äntligen officiella bilder, videos & datum för release

I slutet av 2020 avslöjade adidas & Fear of God att de inlett ett mångårigt samarbete, en nyhet som i flera år följts av rykten om när den första kollektionen ska släppas. Detta inkluderar flera teasers från FoG-grundaren Jerry Lorenzo, senast under våren 2023.

Efter mycket om och men är det nu dags på riktigt, då vi äntligen fått en officiell presentation av kollektionen via Fear of Gods alltid lika estetiskt beräknade Instagram-konto. Genom en rad bilder (som finns i galleriet ovan), en pressrelease samt en kampanjvideo får vi för första gången se modeller klädda i de nya plaggen, med den typiskt urtvättade FoG-looken som grund.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FEAR OF GOD (@fearofgod)

Kampanjen är fotograferad av konstnären Nadav Kander och har subtila bibliska undertoner, från en bild av en modell med utsträckta armar himlen till klipp där modeller syns gå på vatten mot tre taggiga berg i form av de ikoniska tre strecken. Kollektionen har tagit namnet ”Fear of God Athletics” och ska enligt pressmeddelandet förena de båda märkenas identiteter.

”Det finns både enhet och mångfald i treenigheten”, säger Jerry Lorenzo om hur han ser symboliken bakom de tre ikoniska strecken.

De exakta detaljerna kring kläderna är fortfarande hemliga, men av vad vi kan se innehåller kollektionen ett antal klassiska basplagg som zip-ups, crewnecks, ärmlösa toppar och jackor samt accessoarer som skidglasögon/visir.

Kollektionen släpps nu på söndag den 3:e december via Fear of God respektive adidas CONFIRMED, där vi får fler smygtittar på plaggen. Enligt pressmeddelandet ska även ett evenemang hållas i Los Angeles imorgon torsdag, med okänt innehåll.