• Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas

adidas ger sig in i Mule-gamet med adiFom Stan Smith

Den hällösa modellen som tagit över 2023 får en tolkning av adidas mjuka adiFom-design, släpps i fem rundade färger

Clog och Mule-trenden har tagit över med stor fart under 2022 och 2023. Sneakers, finskor eller tofflor utan häl är den enkla beskrivningen på hybrid-skon som ridit på den ökande vågen av slip-on-bekvämlighet som Birkenstock varit i framkant för under en längre tid.

Några märken som varit framstående när det gäller att skippa hälen och behålla tån är Suicoke och Marni, men nu ger sig adidas in i ringen på riktigt med sin adiFom Stan Smith Mules. Sportjätten har tidigare experimenterat med designen på varianter av andra klassiker som adilette, men den nya varianten är tveklöst den mest stilrena.

Efter det uppmärksammade uppbrottet från Kanye West och hans Yeezy-märke har många av det tidigare samarbetets designs letat sig in i andra adidas-kollektioner. Yeezy-slides var en av de mer populära produkterna överlag, med sin form av oversized-tofflor i kalla och lågmälda (men varierade) färger. Den nya Stan Smith Mule-modellen tar definitivt lite inspiration från slidesens simpla stil, med en kropp gjord i stötdämpande skum av sockerrör. De böjda hälkapporna är halverade baktill, medan varumärkets Trefoil-emblem pryder de spetslösa tåboxarna. Skon är även relativt "chunky" och har tjocka plattformssulor med präglat adidas-varumärke under.

Skon finns tillgänglig nu på adidas hemsida och hos utvalda återförsäljare till ett rekommenderat pris av 699kr. I USA finns även en lime-grön färg till salu, men det är oklart om den kommer bli tillgänglig globalt.