adidas Originals & SNS släpper fotbollskollektion

Svenska återförsäljaren linkar upp med adidas igen för en EM-redo kollektion – innehåller Mundial Team, Predator & Samba JP

I och med att EM 2024 som sparkar igång på fredag avslöjar nu Sneakersnstuff (SNS) sitt nästa samarbete med adidas Originals, en kollektion som passar tillfället.

 ”adidas Originals x SNS Football Collection” är ett tredelat paket med SNS nytolkning av några av de mest ikoniska fotbollssilhuetterna från adidas omfattande arkiv. Kollektionen följer upp framgången med den nyligen släppta ”adidas Original SNS GT II London” och är det andra samarbetet mellan de två parterna i år.

”2024 har varit ett år fyllt av firande för oss, med vårt 25-årsjubileum och den senaste fortsättningen på vår GT-resa tillsammans med adidas. Vi är superglada över att fortsätta firandet i sommar och sparka igång UEFA EURO 2024 med adidas Originals SNS Football Collection, som återskapar några av våra favoritfotbollsinspirerade silhuetter och tilltalar alla fans av både klassiska sneakers och fotboll”, säger Johan Undén, Creative Director på Sneakersnstuff.

”adidas Originals x SNS Football Collection” innehåller tolkningar av Samba JP, Predator och Mundial Team, som har uppdaterats med premiummaterial, förhöjda detaljer, retro gummisulor och signatur co-branding, vilket fungerar som den perfekta uppvisningen av två av deras främsta passioner: klassiska sneakers och fotboll.

Lanseringen den 20:e juni kommer att firas med en aktivering på Espace Mont Louis i Paris under modeveckan. Aktiveringen kommer att innehålla en fotbollsturnering och en releasefest, vilket ger sneaker-, fotbolls- och modeintresserade deltagare en chans att ta del av kollektionen på nära håll.

adidas Originals x SNS Football Collection släpps via SNS-appen och i lokala SNS-butiker den 20:e juni.