Memes kommer till liv med AI-videos – så gör du din egen

Nya AI-verktyget Luma Dream Machine överbelastades av användare när det lanserades – se 9+10, Deez Nuts m.fl göras om

AI fortsätter att bli en allt större del av den teknologiska vardagen, oavsett om det kommer till Apples produkter eller videoskapande. Vi har redan sett musiken påverkas av AI-skapande då bland andra Drake använt sig av verktyg för att skapa nya rader från den legendariske rapparen 2Pac.

En start up som fått mycket uppmärksamhet för sin AI-teknik är Luma, som nyligen lanserade sitt verktyg Dream Machine. Verktyget kan användas till att skapa nya AI videos från prompter och referenser, men även ändra befintliga videoklipp.

Den möjligheten har fått fantasier att flöda på internet, särskilt när det kommer till memes. Kort efter att Dream Machine lanserades började användare göra meme-bilder till videos, där det ursprungliga animeras för att ge en mer detaljerad historia till memen. Ett starkt exempel är ”Distracted boyfriend”, ett stockfoto som varit en populär meme sedan 00-talet.

En trend som tagit fart är den att göra om videos med en skräck-twist. Populära memes som ”What’s 9+10” och ”Deez Nuts” är redan videos, men förlängs med hjälp av Dream Machine och får alternativa slut.

Du kan själva göra AI-videos på Lumas hemsida, du behöver bara signa upp med ditt Google-konto för att testa verktyget. Ha dock i åtanke att den stora ökningen i popularitet skapat ett högt tryck på sidan, vilket innebär att ett kö-system används för att undvika krascher. Du kan därför behöva vänta upp mot en timma för att få resultatet.