Aki hyllar svensk hiphop på singeln ”Tack”

Från kommande projektet med samma namn

Idag släpper den svenska ikonen Aki sin senaste singel "Tack". Han beskriver själv låten som just ett tacktal till hiphop och livet - två saker som för honom ofta smälter samman till ett. Med berättande och reflekterande låttexter, som blivit utmärkande för Aki, lyfter han hur långt hiphopen har tagit sig - samt vad den gjort för kulturen.

"Innan nåt annat vill jag börja med att säga grattis. Grattis till hiphop som är den största musikstilen och kultren i världen. Ett fyrfaldigt leve för oss. Med det sagt i och med att hiphop gör pengar nu så har vi massa folk som ska lägga sig i och försöka smutskasta kulturen som har räddat våra liv." 

Så inleder Aki singeln "Tack". Samtidigt som han vill hylla hiphopen, belyser han också de problem som uppstår när utomstående och media vill kapitalisera på kulturen utan att själva ha förståelse för den. Han belyser hur media och samhället ofta påstår att genren är gangsterromantiserande och våldsglorifierande, trots att den snarare blivit en väg för många till ett bättre liv. Eller som Aki säger: "Alla barn vill inte vara gangsters, vissa vill bli rappare".

Singeln "Tack" är titelspåret från hans kommande projekt TACK vilket är planerat att släppas senare i år. Vi har tidigare fått ta del av flera spår från projektet. Däribland "The Nogo Show", "Fööör Bra", "Vakna Nu!" och senaste "Torka". Den nya singeln är producerad av Pause Beats och ges ut via Redline Recordings.

Lyssna på "Tack" nedan!

Foto: Redline Recordings