I fredags släppte den hyllade sångerskan och låtskrivaren Alicia Keys sin senaste singel, som följer upp albumet ALICIA från fjolåret. Den nya låten "LALA (Unlocked)" gästas av ingen mindre än rapparen Swae Lee.

I en intervju med Zane Low i Apple Music 1 berättar Alicia Keys bland annat om samarbetet med Swae Lee, kärleken för artisten Kehlani och hennes kommande roman.

Läs hela intervjun med Alicia Keys i Apple Music 1 nedan:
Alicia Keys berättar för Apple Music om samarbetet med Swae Lee på “LALA (Unlocked)”...

Först av allt, jag älskart Swae. Han har en så stark energi. Han är på riktigt. Så autentisk. Du vet, man träffar olika människor med olika vibes, men hans är så genuin. Hans energi och hur vi skrev hela låten. Jag älskar att låten blev så oväntad, för jag tänker att du kanske ser att Swae är med på min skiva och förväntar dig något, och jag vet inte vad folk förväntar sig, men det jag älskar med den här låten är att jag personligen aldrig hört Swae såhär förut. 

Alicia Keys berättar för Apple Music om känslan av hennes kommande musik...

Känslan av musiken som kommer är att jag har hittat min fil och kört in i den. Det finns en självsäkerhet och ett swag. En energi och en känsla av komplett bekvämlighet. Jag tror att Alicia, min tidigare skiva, gav mig mycket utrymme för att få ut många saker som jag har försökt klura ut och förstå. Och nu är det som att jag bara existerar i min egen kropp. Jag släpper taget. Visionen är oerhört tydlig och jag kan inte vänta på att få dela med mig mer av den. För mig är det ett av de mest spännande projekten jag jobbat på. Det är definitivt det bästa jag någonsin jobbat på. Där är definitivt det bästa jag någonsin gjort. Det har mest tydlighet, och perspektivet är väldigt speciellt. 

Alicia Keys berättar för Apple Music om vad hon älskar med Kehlani … 

Det finns inget mer inspirerande än att se människor som inte är rädda för att vara sig själva. Det är svårt, för hur hittar man sig själv? Vem är en själv? Hur blir jag mig själv? Hon är en så ljus och helt fantastisk själ. Hon är bokstavligen ostoppbar. Hon har inga tak. Hon kommer att göra allt. Jag menar, hon gör redan allt. Hon bryter bokstavligen mot alla regler. Jag älskar henne. Jag är superexalterad över allt hon har på gång.

Alicia Keys berättar för Apple Music om hennes grafiska novell ’Girl Is On Fire’... 

Den grafiska novellen för ‘Girl on Fire’ håller på att bli helt galen. Den är så kraftfull. Huvudkaraktären, Lolo, är från Brooklyn. Hon växte upp precis som alla vi andra växte upp. Och hon har så starka krafter inom sig som hon aldrig någonsin föreställt sig. Hon överraskar sig själv och skrämmer sig själv eftersom att vi alla har krafter som är läskiga. Hon lär sig vilka dessa krafter är och hur hon kan använda dem. Det är sjukt och alldeles underbart. Konsten är fantastisk, och storyn är verkligen ‘fire’. Jag är så glad över den. 

Alicia Keys berättar för Apple Music vad som inspirerade henne till att lansera Keys Soulcare… 

Möjligheten att kunna uttrycka mig på alla dessa olika sätt känns så bra. Keys Soulcare är egentligen en idé om ritualer och att introducera ritualer i våra liv på daglig basis. Vi började med ansiktsvård, gick precis in i kroppsvård, och snart mycket mer. Det är som att bjuda in sig själv till den här idén om att ta hand om dig själv. Vi försöker alla hitta vår väg, letar efter ett syfte, efter oss själva, eller våra själsfränder. Vi letar och letar och letar. Och vi glömmer att vända oss inåt och hitta allt som finns där. Så Key Soulcare är fantastiskt. Responsen har varit makalös. Människor känner verkligen på samma sätt, och vem kunde tro det med tanke på att vår värld är upp och ner och allt som konstant händer. Det är svårt för oss att hantera, bara att hitta vart vi passar in i kaoset på den här planeten. Vi har nagelvård, hårvård och hudvård, men vart är själavården? 

Alicia Keys berättar för Apple Music om att prioritera self-care…  

Jag insåg att denna diskussion var så utbredd precis runt Here-albumet som är ett av mina favoritalbum någonsin. Det var som att jag började ömsa bort skinn som funnits på mig under en lång tid. Jag gjorde detta på så många sätt och tog bort flera av de lager som täckte mig. När jag gjorde detta började människor fråga, “Vad gör du? Du lyser!”. Och ärligt talat, det handlade bara om att jag faktiskt började bry mig om mig själv tillräckligt mycket för att verkligen lägga märke till hela mig. Jag började göra mig av med saker som inte var bra för mig. Du vet att de inte är bra, men har så många ursäkter. Det är som att när du äntligen börjar värdera dig själv tillräckligt mycket för att säga att du förtjänar personer som är bra runt omkring dig, så börjar allt. När människor började fråga mig om detta insåg jag att det finns mycket att prata om här. Det finns utrymme för mer konversationer om hur du väljer dig själv utan att känna skuld över det. Du kan må bra av att känna att du är bra mot dig själv. 

Lyssna på Alicia Keys nedan!