• Foto: Dopest.se
  • Foto: Ant Wan

Ant Wan ber om ”En Till Dans” på årets andra singel

Följer upp succésläppet ”Gata” och ett utsålt Hovet genom att överraska med ny låt, producerad av Mackan

Det har varit ett par hektiska veckor för Ant Wan. Efter att ha släppt biljetterna till sin största live-spelning någonsin på Hovet i höst dröjde det inte ens 24 timmar innan stället var fullsatt. Senare samma kväll kom beskedet: Spelningen flyttas till en av landets största lokaler för live-musik, Avicii Arena (aka Globen).

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ant Wan (@ant.wan1)

Nu firar han med att överraskningssläppa årets andra singel "En Till Dans". Den följer upp hiten "Gata" som släpptes tidigare under året och idag sitter på över fyra miljoner streams på Spotify, en stor framgång som blev starten på nästa etapp i artistens karriär efter milstolpen som var albumet "The Only Wan". I texten brottas han med insikten att han fastnat för en tjej och svårigheten att lita på någon annan än sig själv.

"Hur kunde det bli så, jag vill ba veta
Hur kan jag tänka på dig på en fredag?"

Bakom produktionen denna gång har vi Mackan som har haft ett produktivt 2023 hittills, bland annat med frekventa kollaboratören Ramis album "96" där han producerade samtliga spår. Åt Ant Wan har han dock denna gång kokat upp ett mycket lugnare och mjukare sound än de bastunga och hypnotiska beat han gjort sig känd för. Långa pianoackord och en varm bas utgör grunden för låten som sedan toppas av elektroniska vindar, ekande slagverk och toner som liknar en speldosa med reverb.

Ett filmiskt ljudlandskap passar perfekt för Ant Wans känslonära delivery, som tillsammans med snabba rader på låtar som "Habiba" och "En" utgör två kontrasterade sidor av hans artisteri i harmoni. En målmedveten mångsidighet som blivit hans signum, där både "En Till Dans" och tidigare släppta "Gata" visar prov på att soundet fortsätter att utvecklas utan att tappa det som gjorde Ant Wan unik från första början.

Lyssna på "En Till Dans" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify nedan!