Ant Wan ger oss efterlängtade albumet ’WOW 2’

Femte projektet utan features

Idag släpper den svenska rapparen Ant Wan sitt efterlängtade album WOW 2. Projektet är en uppföljare till den hyllade debut-EP:n Wow från 2019. Skivan inkluderar totalt 8 låtar, däribland populära sommarsingeln “Marbella” som blivit en stor lyssnarfavorit och gått viral på TikTok. I dagsläget har spåret över 11 miljoner streams bara på Spotify. Nu får fansen äntligen ta del av såväl hiten, som 7 helt nya låtar på det dagsfärska albumet WOW 2

"Många förväntar sig nog att WOW 2 ska vara en förlängning på Wow, men nya skivan representerar en ny era. Den symboliserar där jag är nu" berättar Ant Wan för Dopest.

På WOW 2 presenterar Ant Wan ett mognat och mångfacetterat sound. Vi hör honom experimentera med olika stilar. Det är dessutom hans femte projekt utan en enda feature, något som få i branschen gjort innan. Den inledande "Heartbreaker" har ett mörkt, dunkande ljud av hjärtslag och är starkt influerad av den elektroniska scenen. Vi får även höra mer renodlat hiphop-sound på spår som "Walkin", vilket är en mycket efterfrågad låt från fansen då den tidigare gått viral och hintats på TikTok. Tunga ämnen lyfts på spår som "Live N Learn" samt "Jayzee". En favorit hos redaktionen är "Wenak" som är skivans mest upptempolåt. En mysisk och höstig track som även kan spinnas på klubben i vinter. Vi har fått höra arabiska fraser och inslag tidigare, men det här blir första gången vi får en hel hook på just arabiska.

Tidigare i år gjorde rapparen Ant Wan från Västerås succé med albumet Leylas World. Han har tidigare släppt fullängdare som 724 (2020) och GHETTOSTAR (2019). Ant Wan kan idag räknas till ett av de mest inflytelserika namnen på landets hiphopscen. Med hyllade projekt och singlar i bagaget blir albumet WOW 2 ett kvitto på Ant Wan’s resa från debut-EP:n Wow 2019 - till den artist han växt till att vara idag.

Lyssna på WOW 2 med Ant Wan nedan!