Foto: Apple

Apple Music lanserar radio för att upptäcka musik

En funktion som saknats tidigare på plattformen har nu börjat dyka upp, utan officiellt uttalande från Apple

Tidigare i veckan började Spotify rulla ut sin nya AI-DJ för premiumkunder, en funktion som bygger vidare på deras redan etablerade "radio"-system där lyssnare får löpande rekommendationer baserat på vad de lyssnar på. Deras största konkurrent Apple Music har haft märkbart få liknande funktioner och har istället lagt ett större fokus på exklusiva albumsläpp och podcasts som Zane Lowes Apple Music 1.

Nu verkar det dock bli ändring på det då flera användare har märkt att en funktion vid namn "Discovery Radio" har dykt upp i appen under kategorin "Stations for You". Rapporter från trovärdiga MacRumors & Apple Insider har noterat att en algoritm rekommenderar låtar för en musikupplevelse som är unik för varje användare. Den baserar sitt urval på vad användaren har lyssnat på nyligen och rekommenderar främst det som de ännu inte har lagt till i sitt bibliotek eller hört tidigare över huvud taget.

Även om det inte har kommit något officiellt avslöjande från Apple har källor till Macrumors hävdat att funktionen blir tillgänglig i mobil-, desktop- och webbapplikationer av Apple Music världen över.