Poddtips: The Weeknd gästar Apple Music 1

I helgen kommer superstjärnan till Stockholm, ladda upp med att lyssna på hans tankar kring serien "The Idol" och låten "Popular"

Abel ”The Weeknd” Tesfayet är på en sista resa under just det artistnamnet, om vi ska tro honom själv. 2022 och 2023 har varit hektiska år för den kanadensiske världsstjärnan, som hunnit med att släppa albumet Dawn FM, påbörja en världsturné och medverka i HBO-serien ”The Idol”.

Den sistnämnda har varit särskilt uppmärksammad för Tesfayets roll som en slirig manager och/eller kultledare, en karaktär som tillsammans med serien fått både ris och ros på sociala medier. Till albumet har han även bidragit till skapandet av ett soundtrack, bland annat genom låten ”Popular” tillsammans med Madonna och Playboi Carti som släpptes under förra veckan.

The Weeknd gästade nyligen radioprogrammet Apple Music 1 och dess programledare Zane Loewe för att prata om allt, där han dessutom avslöjade att han och Playboi Carti jammat tillsammans förut…

”Me and Carti had this… I mean, we’ve jammed out before. We’ve had a different version of this song prior”, säger The Weeknd.

I helgen kommer han även till Tele2 Arena i Stockholm för en dubbelspelning på lördag den 17:e och söndag den 18:e juli. Detta efter att ha gjort premiär för turnén i England och därefter Danmark. I intervjun med Zane Loewe gav han en liten inblick i hans tankar kring turnén och vad man kan förvänta sig. Då det är hans första besök i Sverige sedan turnén för Starboy under 2017 (med Lil Uzi Vert som support) verkar han vilja bjuda på något alldeles extra.

”I haven’t toured Europe since ’Starboy’……stage design is so important to me. I mean, I spend as much time on the stage design as I do on the actual set, on the music”

Lyssna och se intervjun i sin helhet på Youtube ovan!