ASAP Rocky blir Creative Director på PUMA x Formula 1

Se Flacko i osläppt första kollektion

I musikvideon till ”Fashion Killa” från debutalbumet Long. Live. ASAP 2013 ser vi det framtida paret ASAP Rocky & Rihanna shoppa designerkläder tillsammans, under en tid när de båda fortfarande inte var mer än en ”fling”. 10 år senare har de två barn tillsammans och två respektive karriärer som redan gått till historien, men något de aldrig tappat längs vägen är deras modeintresse.

Rihannas egna Fenty har rönt stora framgångar på flera fronter och sedan en tid tillbaka är hon även Creative Director hos PUMA. Ett uppdrag som nu Rocky nu ansluter sig till när han blir Creative Director för märkets nytecknade samarbete med racingjätten Formula 1.

Flacko sågs till när varumärkena avslöjade sitt samarbete inför Miami Grand Prix tidigare under året. Informationen var då sparsam kring vad collaben faktiskt skulle innebära, något Rockys tillförordnande (hittills) inte verkar klara upp heller. Vi har däremot fått reda på att Rockys roll kommer innebära ledning i samarbetet genom att designa kollektioner som säljs på tävlingsdagar.

Den första kollektionen kommer att lanseras på Las Vegas Grand Prix i november, där vi kanske får se mer av det Rocky bär i hans första pressbilder för märket. Vi ser honom i en svart track jacket med orange linjära accenter med både PUMA- och Formel 1-logotyper på bröstet. Logotyper syns även på ärmarna medans matchande underställ, handskar och flerfärgade PUMA ”Inhale”-sneakers fulländar looken. Rocky visar även croppade huvtröjor med integrerade ansiktsskydd i rött, svart, grått och orange.

Hittills har vi inte mycket mer information kring Rockys första kollektion bakom ratten, men i pressbilderna får vi en smygtitt på vad vi kan förvänta oss. Se till att hålla ögonen öppna på söndagen den 19:e november, när debutkollektionen avtäcks i Las Vegas.